Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Kalahöjdenskogen, trailrunning, träningsdagbok, värme, Vibram Fivefingers Bikila LS

Mätte upp min nya slinga i skogen

blomsterSommaren kom tidigt i år. Det sägs att naturen ligger tre veckor före och det verkar stämma för min midsommarallergi har redan börjat. Har nyst och kliat mig i ögonen ett par dygn nu. Min tänkta plan att springa i bokskogen varje dag sprack ju redan andra dagen. Det som dock inte helt rasat är att jag än så länge håller mig till att kuta runt i bokskogen även om det inte blir varje dag.

Idag tog jag med mig en hel liter vatten i ryggan i fall jag skulle få lust att köra ett riktigt långpass. Sprang som vanligt bort till bokskogen där jag sprang runt på min nya favoritrunda på stigarna. Klockade ett par varv med Runmeter för att få reda på hur lång rundan är. Rundan känns kort. Den går upp och ner och svänger tvärt hit och dit runt träden. Jag gissade att rundan är kortare än 500 meter, men efter tre varv kände jag att det var rätt trögt i vaderna och joggade hem igen. När jag kom hem såg jag till min förvåning att alla mina tre mätvarv visade 930 meter. Det är helt enkelt en så härlig liten runda att den känns kort. Kan tyvärr inte komma på något trevligt sätt att utöka rundan till en jämn kilometer, men nu blev jag sugen på att köra 11 varv där nästa gång och ta en hel mil i skogen. Idag blev det totalt bara en dryg mil och vattnet drack jag inte många klunkar av. Enda nyttan var väl som extra träningsvikt.

  1. För mig var det tvärtom. Hade inte med mig vatten, men borde tagit med det. Lätt att vara efterklok….

Kommentera

Tema av Anders Norén