Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, bristning, vadskada

Sprack planen?

bokskogiregnIdag skulle jag börja springa enligt min nya plan. Vädret gjorde sitt bästa för att få mig på andra tankar. Regn och åter regn, men jag hade bestämt mig. Så jag cyklade som planerat bort till bokskogen. När jag kom dit slutade regnet. Det var förföriskt vackert med de färska utslagna och glänsande blöta limegröna bladen. Joggade upprymd iväg på stigen bland träden.

Efter en knapp kilometer kände jag för att springa på lite snabbare. Såg en man framför mig som kom från en annan stig. Upp med hållningen och full fart förbi honom på stigen. Ett hundratal meter längre fram högg det till i vänster vad. Gjorde ont. Inte superont, men ont så jag slog av på farten. Lunkade vidare på stigen allt långsammare och det fortsatte göra ont. Stannade efter en kilometer till och masserade vaden. Startade om och sprang försiktigt runt i bokskogen. Det var så fint så jag ville inte sluta fast det gjorde ont. Intalade mig att det snart skulle gå över. Efter fem kilometer kände jag att det inte blev bättre och tog raka vägen tillbaka till cykeln. Kanske sprack min plan att springa en runda om dagen redan första dagen.

Kommentera

Tema av Anders Norén