Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtningspass, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, sällskapslöpning, skenbensbesvär, träningsdagbok

10 plågsamma och sen släppte det

Trots gårdagens urladdning kändes kroppen ok idag så när Robban frågade om jag ville hänga på en stilla runda lät det lät som en vettig ide. Efter två normala km i dryg femfart bort mot mötesbron började benhinnorna ömma smått. När jag efter 3 km mötte Robban vid bron var det lite obehagligt, men jag var nyfiken på hans plan för WingsforlifeRun i morgon och hängde på som planerat.

robbansdiagonal800Robbans plan var att köra diagonaler på en fotbollsplan som uppvärmning för morgondagens lopp. När vi efter 5,5 km kom fram till fotbollsplanen ömmade båda mina skenben rejält så jag stod över diagonalövningen. Jag tittade på när han kutade runt och satte mig och försökte massera bort smärtan. Gick inget vidare.

skenbensontNär han var klar joggade vi tillbaka i 5:30fart ungefär. Kändes riktigt plågsamt så samtalsämnet blev benhinneproblem. Robban undrade om jag testat med dämpade skor. Jo, det har jag och det gav ingen bättring för mig. Min känsla är tyvärr att jag har en bräcklig fysik som inte tål hårdare träning längre. Troligen är viljan starkare än mina muskler och bristande teknik. Benhinneproblemen brukar jag kunna lösa med en veckas vila eller så, men det är inte så kul att ta ett break nu igen.

Vi delade på oss efter 8 km löpning. Då gjorde det ont i skenbenen. Övervägde att gå hem sista tre. Medan jag övervägde det lunkade jag på en bit i 6 min/km. Medan jag funderade över detta minskade obehaget något och jag kunde springa på i 5:30fart igen. Efter 10 kändes det helt ok igen och jag kunde springa den 11 km helt normalt i 5:00 fart. Så otroligt märkligt. Nåja, jag tänker inte utmana min bräckliga fysik och tar ett par dagars vila nu.

2 Kommentarer

  1. Bra gjort att inte utmana kroppen med snabba diagonaler i onödan!
    Och jag håller med. Mina första skor (utprovade på löplabbet) var ett par megadämpade Nike Structure och de gav benhinneproblem.
    Efter att jag bytte till något lättare skor (dock inga five-fingers) 😉 har just det problemet aldrig återkommit.

    Tycker du ska vara nöjd att du faktiskt fick till ett LUGNT pass och lyssnade på kroppen.

  2. Hade jag inte haft sällskap hade jag ärligt talat vänt hem efter två kilometer. Hade nog varit bättre med en solorunda, men å andra sidan släppte det ju efter 10 så hade jag vänt efter två hade jag aldrig fått uppleva det “miraklet”.

Kommentera

Tema av Anders Norén