Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtningspass, fartlek

En tekniskt ologgad runda

Det var fantastiskt väder i helgen, men jag sprang inte ett steg. Träningsvärk fick jag ändå. Jobbade nämligen hela söndagen med att bära virke och spetta upp meterdjupa hål till stolpar. Syftet med övningen var att bygga ett par fasta fotbollsmål på ängen. När jag vaknade i morse kände jag av varje muskel i rygg och händer. Hade jag veta namnet kunde jag ritat en komplett anatomisk karta. Efter att ha kickat lite fotboll med äldsta grabben som ville prova målen joggade jag iväg helt på känn.

Hade inte en teknisk pryl med mig så inget blev loggat. Inbillade mig att tekniklösheten skulle få mig att slappna av och köra lugnt och fint. Icke, efter några hundra meter började jag känna mig rastlös och försökte mig på att köra lite övningar som jag sett på Maraton.se. Hälkick i rumpan och skipping kom jag ihåg så det körde jag en stund. Vände vid min tvåkilometersmarkering och sprang i normalfart hem skulle jag gissa. Sista kilometern hem ökade jag som vanligt. Utan mätverktyg uppskattar jag att dagens 4,5 km gick på snitt 5 min/km inklusive övningarna och en avslutning som antagligen låg mellan 4:00 och 4:30. Första gången på länge som jag sprang i vanliga shorts och inte tights också. En ovanlig liten runda på flera sätt.

2 Kommentarer

  1. Fast jag tror att tekniklösheten kan vara bra under ett lite längre perspektiv. Du är “van” att tänka högre tempo. Ju mer du inte ser tider, desto mer släpper du det kanske?

    PS. Har du bilder i dina inlägg? (Jag brukar se en bild på bloglovin-aviseringen, men aldrig när jag kommer in på inlägget)?

    • Jag tänkte att det skulle bli så, men inte den här gången. Bilder. Tja jag lägger dem sällan i själva texten, bara som bild på startsidan. Där ser du dem.

Kommentera

Tema av Anders Norén