Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2xu thermal compression tights, Konditionsträning, Löpning, Södra Bergundasjön runt, Träning, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vår, Vibram Fivefingers Bikila LS

Nygrusad referensrunda

Vaknade upp mitt i natten av ett envist pipande. Rumlade yrvaket runt i huset och letade efter vilken apparat det var. Innan vi hittade källan hade det blivit tyst igen. Klockan sex steg sonen upp och började spela TVspel tillsammans med kompisen som sovit över. Fick huvudvärk och ett slags tinnitus i skallen då. Med förkylningen nästan helt borta hade jag planerat för att springa idag, men med huvudvärk och regn gick jag och velade en stund innan jag gav mig iväg. Det har ju hänt att löpning botat huvudvärk så jag hoppades på det.

Drog på långa tights och långärmat och gav mig iväg runt sjön. Lunkade igång i 5:30 första 200 meterna och vips försvann huvudvärken. I glädjen över detta pinnade jag på lite snabbare. Efter 500 meter kastade jag ett öga på Runmeter och såg att jag höll 4:30. Kändes bra så jag lät benen gå. Efter hundra meter till var jag nere i 4:05. Uppmuntrad av detta ändrade jag plan till att hålla mig runt fyra så länge det kändes bra. Det gick fint att hålla 4 blankt i en dryg kilometer, sen blev båda vaderna lite stumma. Sänkte till 4:30 en halv kilometer och sen till 5.30 nästa kilometer. Vaderna förblev småstumma.

Övervägde att vända hem eller sänka farten ännu mer, men bestämde mig för att hålla uppe farten och ta rundan som planerat. Kilometrarna rullade på i 5-fart och vaderna blev varken bättre eller sämre förrän jag kom till backarna vid kilometer sju och åtta. Efter den åttonde blev det tyngre och jag tog det lite lugnt den nionde. Sen piggnade jag till lite och ökade till 4:30 på den tionde, men det var för optimistiskt så jag lugnade mer mig och lunkade hem sista på 5:30.

Största glädjeämnena idag var att jag blev av med huvudvärken, vitsipporna och att man hade lagt på nytt fint grus runt i princip hela rundan. Efter förkylningen är dagsformen 56 min med snittpuls 169 bpm på min 11,5 km runda runt sjön. Nu får jag hoppas jag slipper fler förkylningar och kan njuta av ett par rundor i vårsolen bland vitsipporna.
vitsippafot

3 Kommentarer

  1. 200 meters uppvärmning är inte fy skam! 😉
    Ha en riktigt bra påskhelg!

Kommentera

Tema av Anders Norén