Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Bokhultet, fartlek, Konditionsträning, Minimalistisk löpning, skenbensbesvär, Träning, träningsdagbok, tunnelrundan, Vibram FiveFingers Speed

Storlek 41

Under vintern har jag börja känna av lite kramp i fötterna och att det kanske är lite trångt i mina Vibram Speed. Vibrams modeller är lite olika stora och Spyridon ska vara en storlek större. Det kändes ok när jag köpte dem så nyss när jag beställde nya Vibrams för att ersätta mina utslitna Speed blev det både Bikila och Speed i storlek 41(mina gamla var 40). Bikilan kändes klockrena i storleken, men Speed som är generösare i tyget fick mig att undra om jag tagit för stora. Snörade på mig dem för dagens lilla runda. Till min stora glädje kändes det helt ok. Konstaterar att mina fötter svällt ut lite under de år som jag sprungit. I övrigt har jag inte svällt ut. Faktum är att jag plockade fram ett par Marco Polo jeans som jag inte kunnat ha på mig sedan 2003 – igår så passade de igen. Jag har inte ändrat kost ett jota och målet med löpningen har inte varit att banta, men det har tydligen trimmats bort ett par centimeter rumpa ändå.

Kort om dagens runda. Sex kilometers ganska lättsam löpning runt fem min/km. Sedan ett par ryck ner under fyra på slutet som drog upp snittet för de sista två km till 4:40. Visst obehag i skenbenskanten idag också tyvärr och en irriterande känsla i halsen som ska dödas med honung och saltvattengurgling ikväll. Ingen mer jävla förkylning!

Kommentera

Tema av Anders Norén