Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, träningsdagbok, tunnelrundan, vår, Vibram FiveFingers Speed

Sista rundan i mina första Vibram Speed

Igår var det stormvind och regnblandat snöfall när jag skulle springa. Ställde in den rundan till idag. Idag var det normalgrått väder när jag snörade på mig mina slitna gamla Vibram Speed. Efter 861 kilometers löpning har sulan börjat lossna från tyget. Har ett par nya på ingång som jag beställt så det här kanske var trotjänarnas sista runda.

Satte iväg på ett varv runt sjön utan ryggsäck idag. Tänkte att om jag tog det lite lugnt så skulle jag inte bli törstig i det kyliga vädret. Redan under första kilometern kände jag lite stelhet vid skenbenskanterna på båda benen. Gick ut lugnt de första tre kilometerna. Brukar tappa lite i bokskogen och drev på lite för att inte hamna i gåfart. Gillade inte känslan i skenbenen och kortade av rundan efter fyra km vid tunneln. Kände mig rätt pigg och ökade gradvis farten under de fyra kilometerna tillbaka. Bortsett från obehaget i skenbenen kände jag mig rätt pigg och lät benen gå ordentligt sista två kilometerna.

Vid granskning av Runmeters logg ser jag nu att första tre km gick i femfart. Sen gjorde jag en ryckig fjärde där jag pendlade mellan strax under 6 och strax under 4. Snittet för fjärde, femte och sjätte var strax över 5:20. Sen ökade jag rejält. Pulsen steg från 166 bpm i snitt till 168 respektive 172 för den sjunde och åttonde kilometern. Snittfarten steg till 4:49 och 4:25. Helt ok. Kan det betyda att jag är på väg ur de senaste månadernas formsvacka?

Kommentera

Tema av Anders Norén