Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Minimalistisk löpning, Noll drop

Doktor Nick avråder från häldrop

Det vare ett tag sedan nolldrops-debatten rasade som mest i löparvärlden. Efter ett tag landade den i ett dödläge som mest liknar religion. Olika läger som tror på sin sak och väljer att blunda för allt annat. För egen del konstaterade jag helt enkelt att nolldrop funkade för min kropp och att det var underordnat varför. Med “fungerar” menar jag att jag blev skadefri och lyckats hålla mig i skick nog att motionera sedan jag la över till “barfota-stilen”. Det betyder inte att jag tror att det är en metod för eliten att springa snabbare. En för mig okänd doktor Nick har summerat lite fakta som skulle kunna vara förklaringen.

Här finns orginalet:

What happens to our foot when we wear traditional running shoes?

4 Kommentarer

  1. Fredrik Gustafsson

    En annan förklaring är att människan har sprungit långa sträckor barfota ända sedan homo erectus, löparskor med klack var något Nike uppfann på sjuttiotalet…

  2. Ja, löparskon med drop och dämpning är en rätt sentida uppfinning Fredrik.

Kommentera

Tema av Anders Norén