Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtningspass, Inov-8 Trailroc 235, kalsonglöst, Sennheiser PMX 680i sports, träningsdagbok, vår

6,7 km snabbåterhämtning

Jag blev lite mör i framsidan på låren av söndagens backexperiment. Gav mig ut på en runda för att mjuka upp musklerna nyss. Låren kändes mosiga från första steget, men träningsvärk är ingen fara så det var bara att traska på. Att första km gick på 5:19 blev en liten positiv överraskning. Andra gick med ännu tyngre lår på 4:57. Förvåningen och glädje dämpades när jag kom in i bokskogen och jag upptäckte att det var tufft att lyfta benen när jag råkade snubbla till på vissa rötter. Kändes dumt att fortsätta så jag vände hem efter dryga tre km. Snubblade tillbaka genom bokskogen i 5:30-fart.

När jag kom ut på grusvägarna lossnade det lite i trots att benen kändes mosiga. Sista knappa tre kilometerna hem gick alla under 4:50-fart. Under den femte kilometern blev jag passerad av en kille på cykel. Låren var rejält mosiga då vilket väckte den knasiga tanken – undrar hur fort jag kan springa max nu? Så jag gjorde ett ryck och försökte ta ikapp cyklisten. Det gick rätt bra och jag hade häng på honom ett par hundra meter. 3:50 är inte raketfart, men det var ändå kul att veta att det går att få ur en hel del fart även ur trötta ben. Inte precis vad som kan kallas återhämtningsfart direkt, men so what, det kändes kul att möra till låren. Ingen aning om vad jag hade för puls idag för pulsbandet strejkade från start till mål.

Eftersom mina Sennheiserlurar är sönder och det inte kändes alls kul att tejpa fast standardlurar sprang jag helt utan musik idag. Ännu en gång fick jag bekräftat att det känns mycket jobbigare och tråkigare att springa utan. Ska skicka in dem på garanti och troligen uppgradera till andra lurar sen.

2 Kommentarer

  1. Återhämtning var det ja… Hihi!
    Men som sagt, skönt att “mosa” lite emellanåt. 🙂

Kommentera

Tema av Anders Norén