Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, sällskapslöpning, Sennheiser PMX 680i sports, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Uppjogg med sonen

Efter ett par för bedrövliga veckor startar jag om löpningen nu. Häromdagen gick det inte bra så jag tyckte det kunde vara lämpligt att ta med min tioårige son ut en runda. Jag har försökt springa med honom tidigare och då har det blivit fartlek/intervaller. Han har helt enkelt rusat iväg tills han kroknat, sen har vi gått och sen har jag gjort ett nytt ryck. Då har jag försökt få honom att lugna ner sig. Idag var det tvärtom. Han joggade så sakta att jag nästan fick gå. 7:45 min/km i snitt. Men det kändes bättre än de tidigare tokrusningarna så jag stressade inte på honom, men när vi sprang in lite på en skogsstig fick han fart och sprang iväg mellan stenarna som den värsta Backmans-geten. Så där blev det ett par hundra meter i 6 min/km. Tillbaka på grusvägen tappade han inspirationen och så joggade vi hem igen. Det blev en runda på tre kilometer.

Efter jag lämnat av honom hemma satte jag iväg mot bokhultet. Ökade fart ett snäpp och drog på mig musiklurarna, men långsamheten satt i så det blev 5:30 min/km. Tyvärr hade jag också kvar problemen med ljudet. Efter tre kilometer tröttnade jag på det nasala och distade ljudet. Stannade, bootade om iPhonen och testade allt jag kunde komma på, men ljudproblemet var kvar. gav upp och startade om utan ljud.

Stod mitt i bokhultet, men fick energi av ljudstrulet och sprang vidare på den mörknande stigen. Första km gick på 5.10, andra på 4:54 och tredje på 4:49. Kändes helt ok så jag fortsatte att skruva upp farten så smått. Fjärde gick på 4:43 och sista sträckan gick i snitt i 4:30 fart. Öste på i spurten hem och tog sista uppförsbranten i fyrafart och fick upp pulsen över 180 bpm.

Det blev elva kilometer i blandad fart idag. Ett framsteg på vägen tillbaka. Det var också första passet utan löparjacka sen förra året. Härligt med lite plusgrader. Våren får gärna komma nu. Dagens tråkiga del var att jag undersökte ljudproblemen mer hemma och kom fram till att det är mina Sennheiser lurar till iPhonen som är sönder. Tråkigt. Nu får jag rota fram kvitto och se om jag kan reklamera dem.

Kommentera

Tema av Anders Norén