Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, knäproblem, magproblem, magsjuka, träningsdagbok, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Lontra LS

Slut på ännu en skitvecka

Förra lördagen var jag tillbaka i löparspåret efter två veckors förkylning. I måndags var jag på jobbresa och blev matförgiftad på hotell Gästis i Varberg. Så mellan tisdag och fredag fick jag inte behålla någon mat alls i magen. På fredag kväll blev jag bättre. Idag kände jag mig stabil i magen. Dock fanns den permanenta smörsmaken i munnen som förföljt mig hela veckan kvar. Enligt google är det ett tecken på bakterieinfektion.

Nåja, jag gav mig iväg ut på en provrunda. Första två kilometerna kändes normala och gick i 5:15 min/km. Enda problemet var att musiken kraschade i min iPhone igen. Basen försvann, det lät sämre och sämre för varje minut och jag fick inga kilometertider från Runmeter. Under den tredje och fjärde kilometern fick jag en skum känsla i kroppen. Pulsen låg stabilt runt 165 bpm, men hela kroppen kändes tung och luddig liksom. Vände i bokhultet efter fyra kilometer. Det kändes som jag stod still under den femte kilometern. Kolla inte farten då, men gissade på över 6 min/km (ser nu i loggen att det var 5:30). I slutet på den femte kilometern kände jag mig stel i hela kroppen och jag började få lite ont i höger knä på samma sätt som den 26 oktober 2013. Misstänkte att jag sprang för sakta och med fel teknik. Försökte motverka det med en fartökning sista biten hem. Ökade farten så mycket jag orkade, men det kändes som att jag trampade vatten och knät gjorde inte mindre ont. Så jag slog av Runmeter efter drygt 6,6 km och valde att gå sista biten. Konstaterade att jag hållit 4:25 min/km sista biten och trots det haft besvär i knät. Mycket oväntat och otrevligt. Usch, det går inte bra på något sätt just nu.

Kommentera

Tema av Anders Norén