Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, fartlek, gegga, pulsmätning, Runmeter, träningsdagbok, Vibram Spyridon LS

Reactivated

Först hade jag lite problem med höger hålfot och sen åkte jag på en förkylning så jag har inte sprungit ett steg på 10 dagar. Idag kände jag mig frisk nog för att göra ett test. Gav mig iväg på mot bokskogen till toner från S.P.O.C.K. Efter ett par hundra meter inspirerade låten “Reactivated” till en glada studsande steg. Kände mig väldigt lätt och pigg och körde lite fartlek i geggan. Farten varierade mellan 3:30 till 6 min/km. Fräste snor i intervaller också. Efter två kilometer tröt orken så den tredje kilometern i bokskogen gick på 5:45. Började tänka att detta kanske var vad jag mäktade med så här precis efter förkylningen, men under den fjärde kilometern lossnade det i en nedförsbacke. Jag lät benen gå precis så fort som de ville. Det visade sig vara ungefär 4:10 min/km i nedförsbackarna och cirka 5:10 på de planare delarna.

Efter fyra km började musiken från min iPhone att låta distad och brusig. Stängde av och på ljudet, bytte låtar och lite andra saker, men det blev inte bättre. Så jag slog av musiken och sprang tyst resten av sträckan. Den sjätte och sista kilometern hem kände jag av en ganska rejäl motvind, men det gick ändå bra att hålla snitt 4:42. Det blev 6,5 km i betydligt bättre fart än väntat idag. Känner mig återaktiverad och nöjd med det. När jag kom hem slog jag av Runmeter och fick iPhonen att spela musik normalt igen. Som betatestare skickade jag in en bugrapport på detta så klart.

Kommentera

Tema av Anders Norén