Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2xu thermal compression tights, Bokhultet, fotkramp, fotproblem, gegga, halka, Inov-8 Trailroc 235, is, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Lontra LS, vinter

Tre

Vaknade klockad tre i morse med ett par dåliga tankar i skallen. Kunde inte somna om. Klockan tre på eftermiddagen var jag seg och hade lite huvudvärk. Hoppades att en liten löprunda skulle bota det. Min fru sa att någon i glasögon och 2XU-tights stod utanför huset. Kastade mig i mina Lontra för att se om det var någon jag kände. När jag kom ut var det ingen där. Började gå ner mot sjön i snöslasket på gräset, men kände att det blöta gick rakt in i tårna. Min Lontra är inte täta längre! Fick gå hem och byta. Tog mina Trailroc med extrasulan i.

Gav mig ner till sjön efter hundratalet meter gjorde det förbannat ont i tån jämte lilltån på höger fot. Fick stanna, ta av skon och massera till det släppte. Funderade på om det skulle gå komma tillbaka, men gav mig försiktigt iväg igen. Mycket av den knöliga isen hade regnat bort och ersatts av geggig grusväg till min glädje. Sprang slött i 5:45 min/km och lyssnade på Voyage Voyage med Claudie Fritsch. Strax före tre kilometer började vänsterfoten domna av. När jag passerade tre kilometer stannade jag och tog ur både extrasulan och orginalsulan ur mina Trailroc 235 för att se om det skulle hjälpa.

Tog inte många steg innan jag kände att det släppte, men vågade inte riskera att det skulle komma tillbaka igen långt och vände hem för att ha nära om det skulle bli så. Efter en dryg kilometer kände jag mig lite småsliten i skenbenskanterna och bestämde att det bara skulle bli sex kilometer idag. När jag insåg att det varit många treor idag fick jag infallet att köra tre tokintervaller på slutet. 300 meter i treminutersfart har jag aldrig gjort.

Ökade tempot lite och tänkte att jag skulle köra första intervallen när runmeter gav signal för jämna 5 kilometer. När Runmeter tutade skulle jag precis passera en snövall och en dam med hund i koppel som spärrade hela vägen. Så det gick inte att rusa igång då. Drog upp tempot lite senare, när jag började få upp farten fick jag ett nytt möte att tre cyklister i bredd. Saktade in och joggade i dikeskanten. Nu hade jag bara drygt 500 kvar hem och jag kände inte för att utöka rundan så jag avslutade med sista biten hem i fyraminutersfart. Ingen vidare runda i dag heller. Får se om det blir någon runda i morgon istället. Just nu går det inte precis som jag vill. Min ömtåliga konstruktion protesterar.

Kommentera

Tema av Anders Norén