Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, fotkramp, halka, kompressionstights, snö, Stel vad, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vadkramp, Växjösjön, Vibram FiveFingers Lontra LS, vinter

En dålig runda i slasket

Fotproblemen kom tillbaka efter rundan häromdagen så jag stod över min vanliga lördagsrunda igår. Idag kändes foten ok, men snöblask inspirerade inte. Fast det är ju ett slöseri att inte utnyttja dagsljuset för löpning när det är helg det blev en sväng ändå. Traskade iväg ner mot sjön i snöslasket. Det var kallt om fötterna trots Vibram Lontra. Började misstänka att det kanske läckte in vatten. Efter två kilometers halka i snöslasket i cirka 5:45 min/km gav jag upp rutten runt Bergundasjön och bytte till cykelvägen runt Växjösjön.

Fick lite småont på ovansidan av högerfoten, men traskade på. Nere i allén utanför sjukhuset var det barmark på gruset. Det inspirerade till några hundra meter med ökande tempo från 4:30 till 3:40 min/km. Sen lunkade jag vidare runt sjön. Efter 6 km fick jag lite småkramp i högerfoten och höger vad. Plågade mig hem i 5:30-fart. Bortsett från sträckan utanför sjukhuset var det en dålig runda. Inte min sämsta, men inget jag vill komma ihåg. I skrivande stund har jag också en jäkla kramp i hålfoten.

Kommentera

Tema av Anders Norén