Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

hälsmärta, Inov-8 Trailroc 235, kyla, snö, träningsdagbok, vinter

Min vän snön

Sprang nyss en lite ad hoc kvällsrunda. Det blev 13 kilometer i fart mellan 5:00 och 5:30 min/km och med snittpuls 165 bpm (mitt i svarta hålet). Kände mig rätt seg första halvan, men sen lossnade det. Har länge varit glad att jag sluppit halka runt i snö och is, men inser nu att jag tänkt fel. Is i alla former är min fiende, men snön är faktiskt min vän. Med Vibram Lontra LS eller Inov-8 Trailroc har jag bra fäste på snön. Men framför allt besegrar snön min värsta fiende – mörkret. Håller jag mig bara i närheten av lite stadsbelysning så räcker reflexionerna från snön för att lysa min väg utan pannlampa. Så tack vare detta är snön numera min vän.

Sprang dagens pass i mina Trailroc. Fästet var bra, känslan var ok, men inte fivefingerskön. Noll häldrop och tunn sula, men något med Trailrocarna får mig att landa mer på hälen för jag kände mot slutet av dagens runda en påminnelse om mina gamla hälbesvär. Så jag ska springa sparsamt i Trailrocarna på hårt underlag. Efter att min drickaslang frusit på senaste rundorna tog jag idag med en liten drickaflaska i jackan istället. Funkade problemfritt. Så när det är kallare än minus 5 grader får det blir flaska istället. Testade också att springa med min nyköpta buff idag. Hade stora problem med att få den att sitta kvar upp över näsan. Borde kanske köpt barnstorlek för den här kändes alldeles för stor och sladdrig.

växjösjönbynight

Kommentera

Tema av Anders Norén