Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, Inov-8 Trailroc 235, Löpning, mörkerlöpning, pulsmätning, träningsdagbok

Panikrunda före handbollen

Det var ett par dar sen sist jag sprang. Idag var var det tvunget med en runda i mörkret efter jobbet. Någon gång i veckan måste man ju ge sig ut även den här mörka årstiden. Robert var sugen på en sen kvällsrunda. Hade planerat in det, men så råkade jag se att det var handbollslandskamp på tv. Kastade på mig löparkläderna för en snabb runda utan pannlampa på de upplysta cykelvägarna.

Testade ett tips som jag såg i ett gammalt tv-klipp med Mustafa Mohammed. “Tänk att du har en femkrona mellan skinkorna som du inte ska tappa”, sa han i programmet. Några 3:08 blev det inte, men det kändes svårt att springa normalt sakta. Så det funkar nog. Det blev en backig asfaltsrunda på fyra kilometer. Snittade 4:54 min/km och 167 bpm i puls. Fast det var den lite lugnare starten som sänkte för mot slutet låg jag mellan 170 och 183 bpm. Över gränsen till svarta hålet alltså. Rätt bedrövlig form just nu med andra ord. Svårt att förstå varför, men kanske har jag blivit för bekväm med mina längre långsamma rundor.

2 Kommentarer

  1. Jag tror att det blev ett bra pass ändå. Det är väl inte bara av ondo att ligga i “svarta hålet”?

    • Njae, det blev ett sisådär pass, men det blev ett pass. Jo, det har ju funkat lite grann för mig som bara varit i svarta hålet, men det ska ju vara bättre att undvika.

Kommentera

Tema av Anders Norén