Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

bakis, Bokhultet, fotproblem, halka, Inov-8 Trailroc 235, is, kalsonglöst, kyla, Löpning, pulsmätning, träningsdagbok, tunnelrundan

En motig tunnelrunda

Idag var det minus tre grader så jag tog mina tjocka vintertights. Sen joggade jag iväg för att hinna med en mil innan mörkret och innan det eventuellt blir vinterväder. Ganska omgående kände jag att benen inte var med mig. Det gick trögt och det hjälpte inte att det var 9 sekundmeter regn och snöblandad motvind om man säger så. Efter två tröga kilometer i 5:30-fart började jag få lite kramp i vänster hålfot också. Efter tre kilometer bestämde jag mig för att stanna och snöra om skorna. Det kändes inte omgående bättre så jag malde på i bokskogen och började fundera på om Trailroc skulle visa sig vara ett felköp. Hade egentligen tänkt ta en längre runda, men fotbesväret fick mig att vända efter fyra kilometer. Trampade lite snett på en rot efter fem kilometer, men klarade mig utan fall. Det fick mig att byta fokus och efter en stund kände jag att hålfotskrampen minskade lite. På vägen hem hjälpte medvinden till att få upp farten till 5:00 och 4:50 min/km sista två km, men jag kände mig inte alls vass idag. Kanske en effekt av gårdagens vinkväll med hustrun. Dagens snittpuls 156 bpm, alltså i underspannet av svarta hålet. När jag sprang på den isiga asfalten utanför huset sista meterna halkade jag till och gled. Så nu vet jag att Inov-8 Trailroc inte fungerar på isigt underlag.

2 Kommentarer

  1. Ren is har jag inte testat mina trailroc på, men grymt fäste på blöta rötter och stenar!
    Vad gällde kopplingen till jogg: Ja, jag har kopplat min externa blogg. Men tyvärr minns jag knappt hur man gör….. 😛
    Men under flikten “Bloggar” och “redigera min blogg finns ett länkalternativ längst ner till höger. I min står det http://rundarocksaenform.wordpress.com/feeds/posts/default . Testa att byta ut min adress mot din så BÖR det funka…?

Kommentera

Tema av Anders Norén