Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Amatörtennis, återhämtningspass, Löpning, Motionstennis, pulsmätning, Södra Bergundasjön runt, Vibram Spyridon LS

Tennis, återhämtningslöpning och tennis igen

Det här är ingen tennisblogg och jag spelar sällan tennis, men det är ändå värt att notera att jag började morgonen med att spela tennis med min son. En frustrerade timma där han var på dåligt spelhumör hela tiden. När jag kom hem var jag bara tvungen att springa av mig frustrationen. Dessutom var jag sugen på att testa mina nya Vibram Spyridon LS som jag tänkte ersätta mina Vibram Speed med. Efter 600 km börjar mina gamla Speed gå sönder i sömmarna.

Jag bestämde mig för en runda runt sjön i lätt tempo. Kollade pulsen och tempot efter en kilometer och konstaterade att jag låg på 150 bpm och 6 min/km. Inom det svarta hålet, men jag bestämde mig för att strunta i det eftersom det kändes så lätt. Sprang 10 km på det viset. Allt kändes fint och jag tyckte jag kunde unna mig en snabb kilometer. Öste på i nästan max. Fartvinden kylde kinderna och jag svischade förbi ett par på promenad. Efter cirka 700 meter började det kännas lite ansträngande, men jag höll i kilometern ut. Den gick på 4:23. Sen slog jag av till långsam fart igen sista kilometern hem. Trodde det var 6 min/km, men jag missbedömde för det var 5:25. Min fartbedömning är väldigt relativ till hur jag sprang nyss.

Efter den här rundan vilade jag och bytte om till tennisprylar igen. Slog lite bollar med en kollega. Gick helt ok. Låren var lite tröga i starten, men allt känns helt ok även nu efteråt. Det jag kan säga om Spyridon efter dagens runda var att de är mjukare i sulan än Lontra. Det är bra för Lontra kan ge mig lite kramp i hålfoten ibland. Spyridon ska var 5 mm längre än Speed i samma storlek. Det kanske de är och det vore i så fall bra för mina fötter har blivit lite större av löpningen tror jag. Kändes rätt ok idag. Får återkomma med bättre analys efter fler rundor.

Kommentera

Tema av Anders Norén