Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Runmeter

Hur många loggar sin träning på jogg.se?

Som en del i mitt betatestande av Runmeter exporterade jag ut mina senaste löpdata från Runmeter. Funktionen funkade bra och till min förvåning så dök jag upp på Växjös topp tio för tränad distans. Av de få löpare jag känner till vet jag ett par stycken som definitivt skulle ramla in före mig i statistiken. Så jag frågar mig lite hur många som loggar sin löpning och hur de loggar den. I synnerhet i Växjö verkar det vara klent. Mina 101 km för december räckte bara till 1313 plats bland alla löpare på jogg.se. Det var över 90000 medlemmar i statistiken, men bara några få tusen som använt loggningsfunktionen. Inte så mycket om man räknar med att det finns cirka 2 miljoner svenskar som löptränar i någon form.

Troligen tilltalar jogg.se bara tilltalar motionärer och entusiaster. Namnet jogg är troligen avskräckande på löpare med ambitioner. Undrar hur eliten loggar sin träning. Är det kanske något som monstertränare håller i en hemlig bok ungefär som Wolfgang Pichler verkade göra för Magda i skidskyttet?

2 Kommentarer

  1. Det där är intressant. Det är bara ett fåtal löpare som reggar träning där, och hur många av de som reggar träning på Jogg är aktiva i diskussionsforumet och i bloggar?

    Jag tror inte att vi pratar mer än 100 personer nu :-). Det är i alla fall inte så många utan det är en rätt liten värld. Dock känns världen större. Man kan nog lätt tro att det handlar om 10 000 personer, men det är det inte. Jag tror inte att vi pratar mer än 100. Möjligen lite fler, men inte så många :-)…..

    • Undrar om man kan plocka fram det I statistiken på något vis. Eller rent av om det finns något sätt att få ut hur många som logga i sin klocka,app eller på någon annan sajt.

Kommentera

Tema av Anders Norén