Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, Bokhultet, Gore Mythos tights, ljumskproblem, mörkerlöpning, pannlampa, pulsmätning, sällskapslöpning, sjön Trummen, träningsdagbok, Växjösjön, Vibram FiveFingers Lontra LS, vinter

13 km sällskapslöpning med pannlampa

Skulle sprungit igår, men det blev inte av för att jag fick uträtta diverse ärenden. Ett av ärendena var att gå till posten och lösa ut två nya pannlampor av Kinamodell. En bestyckad med tre Cree Tg Led och en med hela fem Cree T6 led i. Beställde modeller som både kan bäras som pannlampa eller fästas på styret till cykeln. Tanken är att sätta en på cykeln och ha en till löpning. Frågan är bara vilken till vad. Frågan kändes besvarad så fort jag tog upp dem ur kartongerna. Den med fem led känns för stor och tung för att ha i pannan. Packade upp dem och satte batterierna på laddning i går och i dag var de alltså redo för test.

När jag var på väg att dra på mig löparkläderna ställde jag en fråga till Robert. Hade tur och fick napp för han skulle också ut på en runda. Sällskap är trevligt, extra trevligt i mörkret.

Valde så klart att prova den nya “lilla” pannlampan med bara tre led i. Den väger 188 gram utan batteri, men batteriet har en cirka metern lång kabel och behöver inte bäras på huvudet. Därför spelar det mindre roll att batteriet också väger 200 gram. Jag stoppade batteriet i ett fack i ryggsäcken och behövde inte tänka på det mer. Som jämförelse väger min gamla kinalampa 240 gram ungefär, inklusive batteripacket som sitter fast på huvudbandet. Det ger alltså en lite större totalvikt att ha på huvudet. Å andra sidan med en bättre balans eftersom vikten fördelas mellan pannan och nacken. Med den nya lampan får man hela vikten fram på huvudet så ställningen svajade lite och gav mig lätt skav efter en timmas löpning ungefär. Om man har en mössa under slipper man kanske det besväret. Ett annat minus med mina nya lampor är att de levererades med ett elastiskt pannband i barnstorlek. Jag lyckades spänna det över skallen precis, men det drog som värsta migränanfallet. Så jag fick ta hjälp av hustrun och skarva dit en decimeter extra band.

t6-3ledlampaHur presterade lampan i mörkret då? Den nya lampan har tre ljusstyrkor och det gick faktiskt att ta sig fram på den lägsta, men det kändes gott att kräma på fullt ös och få ordentligt upplyst. Den är ett snäpp starkare än min gamla pannlampa i ljusstyrka och sprider ljuset mer. När jag tog bilden hade jag lampan ställd på styrka två.

Tillsammans med Robert blev det 13 kilometer runt Växjösjön och Trummen i drygt 5:40 snitt. Sista kilometern hem gjorde jag ett ryck och ökade gradvis och på slutet gick det lite under 4 min/km. Snittpuls 156 bpm. Det var ett rackarns snorande under rundan, men man kan nog ändå säga att jag ungefär är tillbaka där jag slutade före förkylningen. Tyvärr har jag alltjämt kvar samma obehag i höger ljumske också.

Måste också nämna att det släpptes en stor uppdatering till Runmeter igår. Grymt trevlig, återkommer till den i nästa blogginlägg.

Kommentera

Tema av Anders Norén