Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, ljumskproblem, morgonpass, mörkerlöpning, pulsmätning, regn, snö, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Huvudvärk botades med morgonjogg

Vaknade klockan halv fem med lätt huvudvärk och det där obehagliga pipande surret som jag brukar få efter att sovit fel eller som första tecken på en kommande förkylning. Vad skulle jag hitta på? Att somna om i det läget är omöjligt. Jag drog på mig löparkläderna och gav mig ut i mörkret med pannlampan.

Det var nollgradigt och föll snöblandat regn. Risk för att vara väldigt blött vid sjön så jag väjde upp från min vanliga rutt och småtassade obeslutsamt upp på cykelvägen. Där blev jag ganska omedelbart blöt om fötterna på den blöta asfalten. Efter den första stilla kilometern(5:39) kände jag att jag lika väl kunde springa på blött grus som asfalt med pölar och fortsatte ner mot sjön. När gatlyset tog slut var det kolsvart så jag knäppte på pannlampan. Under den andra kilometern började huvudvärken att släppa, men steget var segt(5:30) så jag vände tillbaka.

Under den tredje och fjärde kilometern låg snittpulsen på 160 bpm och tempot sjönk sakta ner mot 5:48 min/km till slut. Kändes stelt i höger ljumske. Försökte rycka upp mig, lyfta höften och springa på lite mer för att bli av med den känslan. Ökade gradvis tempot från 5:30 till 4:15 och pulsen steg upp mot 176 bpm under den sista dryga kilometern. Det går alltså fortfarande trögt, men huvudmålet var att bli av med huvudvärken och den försvann helt.

4 Kommentarer

 1. Jaha, här hittade jag en helt ny blogg. Lite långt mellan uppdateringarna kanske (eller tittar jag fel?), men ändå kul. Noterade också att en av bilderna ovan, den med bron och där spåret går under vägen så ser det exakt ut som Skavlöten. Är det Skavlöten?

  • Hej, Lennart.

   Långt mellan uppdateringarna? Det beror på hur man ser det. Jag uppdaterar när jag springer och något enstaka utöver det. Springer 1-4 pass per vecka så det är så ofta jag uppdaterar. Klar jag hade ett par förkylda veckor då det inte blev mycket. Fast jag tror att du missat att bilderna på starsidan länkar till toppinläggen. Kanske ett förvirrande format, men så är det.

   Skavlöten? Vet inte var det ligger så nej. jag springer 99% i Växjö och 1% i Malmö typ.

 2. OK! Jag hittade inget senare inlägg än det här som är daterat till den 4 december. Det var därför jag skrev att det var långt mellan uppdateringarna, men jag förstår på ditt svar att du brukar skriva oftare. Kul! jag ska titta in här lite den kommande tiden.

  Vi hörs :-)!

  • Ok, läs så ofta du har lust. För det mesta är det bara trista noteringar i träningsdagboken, men jag ska sno ihop ett par andra stycken också.

Kommentera

Tema av Anders Norén