Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

CREE XM-L T6 1600Lm LED Headlamp, förkylning, mörkerlöpning, pulsmätning, Vibram FiveFingers Lontra LS

Comeback efter 17 dar

Det var sjutton dagar sen sist, men idag har det varit långt mellan hostningarna så jag gjorde comeback idag. Det var så klart kolsvart klockan fem så det fick bli en sväng i pannlampans sken. Satte iväg i en behaglig fart på känd väg. Räknade med att det skulle gå jättesakta och blev positivt överraskad när första kilometern passerats efter 5:04 på 151 bpm i snittpuls. Tänk om man för en gångs skulle inte tappat katastrofmycket på ett par veckors uppehåll. Fortsatte i samma stil och det kändes helt ok. Efter knappt två kilometer började dock pannlampans batteri krokna. Eftersom det här ändå var ett första litet test tog jag det som tecken på att vända hem. Jag höll farten rätt ok, men pannlampan tappade drastiskt kraft och när jag kom hem efter fyra kilometer orkade den knappt lysa upp mina fötter ens om jag pekade den rakt ner. Hade samma känsla sist jag var ute med den. Verkar som att batterierna i den inte längre har någon vidare livslängd. Frågan är om jag ska skaffa nya batterier till Kinalampan eller byta till en ny lampa. Det går ju inte att ha en lampa som bara orkar 10 minuter.

Var inte superstark precis, men det kändes nästan normalt och det var klart över förväntan efter mitt långa förkylningsuppehåll. Jobbigast idag var faktiskt att jag fick kramp i nacken och ryggen sista kilometern. Antagligen för att jag stirrade rakt ner i backen i det svaga ljuset från pannlampan.

2 Kommentarer

  1. Skönt att du är tillbaka på banan efter sjukdomen! Du höll på att råka ut för min “mardröm” att stå utan batteri i kolmörker, som jag skrev om i något blogginlägg 🙂

    • Ja, fast det var inte så farligt för den la inte knäpp av utan blev bara långsamt svagare så jag hade kunnat vika upp på en väg med lampor när den mattades. Men eftersom jag kände till vägen så hittade jag även i dunklet.

Kommentera

Tema av Anders Norén