Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2xu thermal compression tights, Bokhultet, Brooks Nightlife III, fotkramp, kalsonglöst, löparjacka, Löpning, regn, träningsdagbok, tunnelrundan, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Lontra LS, Vibram Lontra

Taskigt tajmad runda i regn

Har varit ledig den här höstlovsveckan för att följa äldsta sonens tennismatcher och fira hustruns födelesedag. Däremellan hade jag räknat med att kunna sticka in ett par fina löprundor i dagsljus. Den planen spolierades av tung kropp efter marafiaskot i söndags, stormen Simone och en del annat. Idag såg det dock mycket lovande ut. Ägnade förmidagen åt Tv-spel, hemmabio och lite 3D-modellering för att ta en fin långrunda efter lunch. Lunchen blev lite senare än vanligt. Av en slump fick jag veta att Backman var hemma. La ut en fiskekrok på fejjan och agnade med eftermiddagslöpning. Som så ofta i fiske var han och ryckte i betet, men nappade inte riktigt ordentligt. Jag var tvungen att ge mig iväg klockan 15:20 för att det skulle bli av. Osäker på om min jacka från Brooks skulle stå emot spöregnet, men chansade. Eftersom det var ösregn lämnade jag musiklurarna hemma och stoppade ner iPhonen helt i tätaste fickan på min UltraSpire Surge.

Vanligtvis brukar jag gå femhundra meter som uppvärmning, men skippade det och började springa direkt idag. Efter ett par minuters löpning plingade det till i mobilen. Det var Backman som svarade att han inte kom iväg idag. Hade det varit någon annan hade jag misstänkt att han vikt ner sig för regnet, men den här Jocken älskar regn så det måste varit nåt annat. Stannade till under ett träd och svarade innan jag började om.

Sprang tunnelrundan sen. Började med ett par kilometer någon sekund över 5 min/km. Sen saktade jag ned till 5:40-fart i bokskogen. Gjorde ett antal felsteg på rötter och stenar som jag inte såg under alla löven. Lyckligtvis slog jag aldrig dit och vrickade inte några fötter, men lite nära var det och fick mig ur rytmen. På andra sidan tunneln låg en nedblåst asp. När jag rundat trädet kom jag in på en ny rutt jag inte sprungit förr. Tyckte det kunde vara lagom att provspringa den vägen i bokskogen för den kunde inte bli många km längre än min vanliga runda. Det var en trevlig sväng. Upptäckte efter fyra kilometers löpning i vattenpölar och gegga att mina Lontra släppt in vatten mellan tårna. På den femte kilometern kände jag av lite obehag mitt under höger hålfot. Det fick mig att avbryta lunken och ösa på för att se om det skulle kännas bättre.

Det blev två kilometer med stegrande puls och fart från 4:45 på 167 bpm till en avslutning på 3:50 i 175 bpm. Det kändes väldigt jobbigt, men aningen bättre i foten. Förvånansvärt att det var så jobbigt då pulsen inte gick över 175. Saktade ner till 5:30 och fick ner pulsen i 160 rätt fort. Sen avslutade jag med lite fartlek mellan 5:20 och 4:00 min/km de sista tre kilometerna.

När jag kommit hem, tagit av min blöta Brooks Nightlife III och var på väg att gå in i badrummet för att kränga av mina dyngsura 2XU thermal tights ringde telefonen. Det var Robban som ville ha lite sällskap på en runda i ösregnet. Sällskap hade varit bra, men en timma tidigare. Taskig tajming.

Dagens siffror. Totalt 10,9 km på 55 min. Snittpuls 158.

Noterar nu efter dusch och kvällsmat att det fortfarande är lite ömt mitt under hålfoten. Efter lite granskning av diverse anatomibilder är det på den punkten där i princip att senor till tårna möts. Får ta det lite lugnt ett tag för det är nog samma ställe som krånglade i september i fjol och jag är inte sugen på en massa veckors uppehåll och naprapati.fotring

4 Kommentarer

  1. Tycker vi har skrämmande lika skade-symptom…

  2. Joakim Backman

    Det blev lite mycket annat som kom i vägen idag tyvärr, jag hade gärna hängt på i regnet!
    Kommer du med på söndag eller är du fotbollsträning för grabben?

    • Ja, det har varit rätt mycket som kommit i vägen för mig också hela veckan typ. Söndag blir det inte. Då är det födelsedagskalas ivägen och foten orkar nog inte det underlaget just nu känns det som.

Kommentera

Tema av Anders Norén