Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2xu thermal compression tights, kalsonglöst, Löpning, pulsmätning, sällskapslöpning, Södra Bergundasjön runt, trailrunning, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Speed

17 km i snackefart bland höstlöven

Efter en bedrövlig natt där jag låg och skruvade mig och sov 1+1+1 timme ungefär var jag snurrig på morgonen. Hade planerat att springa en morgonrunda med Robert, men kände mig vinglig och övervägde att skjuta fram den till eftermiddagen. Vi kom överrens om att om jag inte var på mötesplatsen 10:20 så fick han dra utan mig. Samlade ihop pinalerna och gav mig iväg ut. När jag joggat ner för backen insåg jag att jag glömt mobilen. Fullt ös upp för backen för att hämta den. Nedför backen och så insåg jag att jag skulle vara på mötesplatsen om 7 minuter. Att klara av 2,5 km löpning på 7 minuter är mission impossible för mig så klart. Ringde för att berätta att jag var sen, men han hade lämnat telefonen hemma. Det var bara att ösa på så och se om jag eventuellt skulle hinna ikapp honom någonstans. Gick ut så hårt jag vågade. Gissade på fyra blankt, men trög som jag var visade det sig vara 4:40. Efter två km i den farten var pulsen uppe i 173 och det kändes som en tuff utmaning att hålla farten för att komma ikapp. Då såg jag Robban komma mot mig. Han hade varit smart att springa åt mitt håll. Vi möttes och fortsatte sen runt sjön.

Det blev en trevlig runda på stigarna bland löven. Tack vare att det inte gick att se stigen för löven blev det även en del löpning utanför. Vi pratade om lite allt möjligt och tog oss runt sjön på ett snitt på 5:30 min/km. I snitt låg jag ungefär på 155 bpm i puls. Efter varvet hängde jag med bort till mötesplatsen hos honom. Efter att vi delat på oss kände jag mig pigg, men lite stel i skenbenen. Istället för att ta ett varv till sparade jag skenbenen och vände hem. Ökade till 4:50 min/km i snitt de två kilometerna hem.

Hade med mig lite vatten i ryggan och det var bra för jag drabbades av mycket löparsnuva och det var gott att ha nåt att skölja med. Blev totalt 17 kilometer på en timme och 33 minuter. Snittpuls 157 bpm. Inte alls illa med usel nattsömn.

Kommentera

Tema av Anders Norén