Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2xu thermal compression tights, Bokhultet, kalsonglöst, kompressionstights, Löpning, mörkerlöpning, pulsmätning, sportdryck, träningsdagbok, tunnelrundan, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Speed

Taskig hastighetsbedöming

Igår fanns inte tid att springa och idag var jag på sjön och fiskade, men gös och gädda högg uselt så jag var hemma redan vid 17-tiden. Jag är alltid sömnig och mör efter en dag på sjön, men chansade och stack iväg på en löprunda ändå. Det flöt på överraskande lätt. Kändes som att första kilometern gick en bit under 5:00. Nä, 5:13 var det. Fortsatte på samma lätta känsla och kilometrarna fortsatte ligga strax över fem. Det var lite halvskumt när jag kom till bokskogen, men jag sprang på rätt bra ändå på stigarna. Vid vändpunkten mitt i bokskogen hade det mörknat ordentligt. Chansade inte utan tog grusvägen hem. Det var inte ljust där heller, men mindre risk för felsteg på rötter och sten. Hade hållit 5:13 sista två km inne i skogen. Ökade och tyckte jag sprang fort på den sjätte, men det var vara 4:59 i snitt. Förvånade ökade jag lite till. Kände mig riktigt pigg och det gick bra att avsluta sista två km på 4:26 respektive 4:30 idag utan att stumna idag. Det gick lite fortare än jag trodde. Jag är rätt kass på att bedöma fart på alla sätt. Hade med mig vatten i ryggan idag, drack några munnar bara så det var nog onödigt.

Blev alltså en åtta till tunneln på 40 minuter utan skador, kramp och problem. Snittpuls 161 bpm och en allmänt positiv känsla. så det var positivt. I synnerhet efter en fiskedag på sjön med mackor, chips och Polly.

Kommentera

Tema av Anders Norén