Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

höst, kalsonglöst, kompressionskläder, kompressionstights, Löpning, motion, pulsmätning, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Speed

Första milen i 2XU thermal tights

I fredags gjorde jag slag i saken och beställde ett par långa tights från 2XU. Det är ju snart vinter och jag har inga… Nä, nu ljög jag lite. Jag har visst långa tights, men jag är så vansinnigt förtjust i passformen på mina korta 2XU och sisådär nöjd med mina gamla långa så jag kunde inte låta bli.

Cyklade förbi posten och hämtade ut mitt paket från CDON på vägen hem från jobbet. Hoppade i dem bums när jag kom hem och drog iväg på en runda. Efter senaste dagarnas konversation på Maramackans blogg om att springa för fort på träning så gick jag ut sakta idag. Sprang runt Bergundasjön idag. Milen gick på måttliga 53:24 inklusive två stopp för att peta bort sten/pinne mellan tårna och ett stopp för fotografering av höstskogen. Med fräscha ben efter 11 kilometer kunde jag som vanligt inte låta bli ett ryck sista kilometern. Den gick på 4:16 och sista halvan gick i fart runt 3:40. Dagens snittpuls var 159 bpm och sista kilometern på 180 bpm. Frågan är nu och jag springer för fort när jag springer mina standardrundor eller om jag inte riktigt vågar satsa fullt ut när jag gör försök att persa mina rundor. Tog inte med något vatten idag. Lite småtorr i munnen blev jag, men inte plågsamt. Skippar vätska framöver på pass under timmen när det är svalt ute.

Hur var tightsen då? Ska återkomma till dem mera utförligt längre fram, men i korthet kan jag konstatera följande. Thermal betyder inte att de är neoprenetjocka som Crafts vintertights. Idag var det runt 10 plusgrader och de var lagom varma så det känns inte som att de kommer att klara sig långt under nollstrecket. Passformen var väldigt bra, men de kändes lite låga i midjan. Återstår att se om det är ett intryck som kommer att bestå. De var lätta att få på sig. I synnerhet jämfört med mina vadkomressorhylsor från Compressport som är riktigt besvärliga att korva sig i och ur.höstbokskog

2 Kommentarer

  1. Har funderat på just de tightsen eftersom jag älskar min vanliga 2xu…men kanske värt ändå att köpa ett par varmare vintertights…hmmm,

    • Har inte provat de vanliga långa 2XU tightsen, men jag har svårt att tänka mig att 2XU thermal är mycket varmare, men jag ska återkomma till det när kylan kommer. Till skillnad från andra vintertights så är de här varken tjocka eller klädda med något vindtätt material.

Kommentera

Tema av Anders Norén