Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, Bokhultet, höst, kalsonglöst, kompressionstights, Löpning, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vadkramp, Vibram FiveFingers Speed

Utökade tunnelrundan till 12 km i höstsolen

Tio grader och strålande sol inbjöd till löpning i korta tights idag. Med tanke på senaste rundans ljumskproblem skippade jag töj, böj, indianhopp och andra riskmoment och började med en kort promenad och långsam jogg. Kändes bra och jag började springa min tunnelrunda. Höll fart någon sekund över fem min/km. Kändes lätt och fint efter halva så jag började fundera på att ta två varv. Fast det kanske skulle riskera ljumsken. Medan jag funderade på detta passerade kilometrarna i solskenet. Efter 6 kilometer började jag känna viss stelhet i vaderna. Så istället för att ta ett varv till fortsatte jag rakt fram mot Vikaholm. Kände mig lite tung i backarna upp mot milpasseringen. Vände och jag med solen i ryggen i nedförsbackarna kände mig allmänt positiv. Det drog upp farten. Den sista kilometern hem gick utan att jag märkte det på 4:30. Totalt blev det 12 km på snitt 5:05 min/km och snittpuls 160 bpm. Fick alltså ihop skapliga 26 kilometer totalt den här veckan. Mycket bättre än vad jag vågade hoppas på efter förra rundan. Härligt att ljumskproblemet var tillfälligt. Frågan är om det berodde på kallingar som korvade ihop sig under tightsen eller indianhoppen sist.

Kommentera

Tema av Anders Norén