Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, sportdryck, träningsdagbok, tunnelrundan, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Speed

Sista tunnelrundan i korta tights eller?

I morse var det frost på marken och träden börjar få höstfärger. Det var bara 7 grader, men soligt så jag valde korta tights till rundan nyss. Det var alldeles lagom varmt idag, men var det sista gången i år? Hade med mig lite vätska i ryggan idag ifall det skulle bli en långrunda, men det blev det inte. Sprang min vanliga åtta till tunneln. Höll jag mig mellan 4:45 och 5:03 de första tre kilometerna. Den fjärde loggades till 5:43. Den brukar alltid bli långsammare eftersom jag vänder där och då blir det ett stopp där appen loggar en bit som typ 8 minuter fast jag vände på en femöring. Sen öste jag på och försökte hålla 4:30 sista tre hem. Här blev också något loggningsfel för jag sprang ganska jämnt och ändå loggades hundra meter i 7:30 och nästa hundra i 3:40. Totaltiderna för de sista tre km blev i alla fall 4:59, 4:33 och 4:05. Än en gång överraskar jag mig själv med att avsluta bra trots att det känns jobbigt. 4:05 på 170 bpm i puls är riktigt ok i min bok. Än en gång känns det som att jag är lite för mesig och kanske borde pressa mig lite hårdare tidigare. Totaltid för dagens åtta 38:57.

Kommentera

Tema av Anders Norén