Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Gore Mythos tights, pulsmätning, träningsdagbok, tunnelrundan, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Speed

Knätest på tunnelrundan

Hade kvar lite ömhet i baksidan av knät igår efter söndagsrundan, men idag har det känts ok. Maten stod på bordet, men jag valde att dra iväg ända och äta kall mat senare för att slippa springa i mörkret. Så jag gav mig ut på en liten testrunda klockan 18:15. Idag var det 6 grader och rejält blåsigt så jag tog faktiskt både långa tights och långärmad tröja. Startade väldigt försiktigt i sexminutersfart. Kändes okej så jag ökade till femminutersfart efter några hundra meter. Kändes lite ömt i höger skenben första kilometern, men när jag började fundera på att vända så försvann det.

Fortsatte genom bokskogen mot tunneln. Efter ett par gånger på de steniga stigarna i Notteryd så kändes stigarna lättsprungna trots mörker och att jag flera gånger fick bokollon mellan tårna. Det fastnar lite mer saker mellan tårna i Vibram Speed än med Vibram Lontra LS, men det är en klass skönare att springa i Speed. Jag känner mig verkligen “barfota” och fri i de skorna. Lontra är bra, men det känns att man har skor på sig. Höll nästan fem minuter prick på de sex första kilometerna. Märkligt nog kändes det jobbigast de första två när pulsen var låg under 160 bpm och som mest naturligt när pulsen stigit till 165. Ökade farten efter den sjätte och avslutade på 4:36 och 4:23. Än en gång gjorde jag rundan på ett par sekunder över 39. Idag 39:09. Ingen reaktion i knät – gott! Sprang utan vätska idag, funkade, men längtade efter vatten sista tre kilometerna.

2 Kommentarer

  1. Skönt!
    PS. Har för mig att blodådror blir mer “elastiska” efter uppvärmning. Kanske kan förklara känslan?

Kommentera

Tema av Anders Norén