Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, knäproblem, Notteryd, regn, trailrunning, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vadkramp, Vibram FiveFingers Lontra LS

Summering från parkeringen

Sitter i skrivande stund i Backmans bil och lyssnar på en flämtande hund. För en 30 minuter sedan befann vi oss på exakt samma plats i spåret runt Notteryd, hunden och jag. Det slutade med att jag föll över en mossig tuva efter att snubblat över hunden. Kunde varit mycket värre eftersom det finns gott om stenar. Efter den lilla vurpan blev det tungt. Jag kom en bit efter Backman och Kimmen genast. Benen stumnade i en brant uppför hällarna så fort att jag valde att gå de sista meterna upp till toppen. Såg dem skymta mellan träden en bit fram och hunden zick-zackade i spåret runt mig. Bestämde mig för att släppa lite större lucka och inte behöva ha hunden runt benen nu när jag stumnat i vaderna.

Fortsatte på tunga vader över stock och sten i 6 minuters tempo. Efter fem minuter mullrade det i magen så jag stannade till, men det var bara luft. I en nedförsbacke på grusväg sträckte jag ut steget lite. Då stack det till lite på baksidan av vänster knä. Inte mycket, men tillräckligt för att få lite att sänka farten till cirka 6 min/km igen.

Lunkade på lite försiktigt och lyckades hitta rätt stig idag. Så det kan jag ta med mig som positivt att jag nu kan rutten. Rundan är alltså 7,4 km. Idag hankade jag mig runt på 45:20.

20130922-172137.jpg

2 Kommentarer

  1. En mycket representativ bild för Notterydsslingan! :-p
    Hoppas att inte Ceasar orsakade några problem för ditt knä.

    • Det finns väl två sidor. Halva är stenigt som på bilden och andra halvan är finare stigar.

      Oklart vad som var orsaken. Ska testa knät en liten jogg nu tror jag.

Kommentera

Tema av Anders Norén