Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, kalsonglöst, kissnödig, Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, skenbensbesvär, träningsdagbok, tunnelrundan, UltraSpire Surge, vaselin, Vibram FiveFingers Speed

Åt rätt håll i skymningen

Har känt lite obehag i höger skenbenskant sen förra runda och hållit mig från löpning ett par dar. Kände av skenbenet även ikväll, men ville ändå ut lite. Tänkte ta det lugnt och eventuellt avbryta om det började göra ont. Hällde i en halvliter vatten, sög ut luften ur vätskeblåsan, krängde på mig Surgen, kletade lite vaselin under fötterna och stack iväg. Sprang lätt och avslappnat några sekunder under 5 min/km de första tre kilometerna. Kände inget obehag alls så jag fortsatte i bokskogen mot tunneln. Tyckte jag fick upp bra fart och svischade fram mellan träden. En illusion för de tre kilometerna gick också i 5 min/km. Det känns helt enkelt snabbare att springa på stigar.

Pulsen var uppe i 170 bpm nu, men det kändes fint så jag fortsatte med samma frekvens och fokuserade på att ta ut stegen och lyfta höften. Det ökade farten successivt så den sjunde kilomtern gick på 4:47 och den åttonde gick på 4:30. Precis som de senaste gångerna så blev jag akut kissnödig precis när jag slutade springa. Känns lite märkligt när man bara smuttat i sig tre deciliter. Nytt personbästa på tunnelrundan är nu 39:05. Min tidigare bästa tid var nästan identiska 39:13, men den gången hade jag snittpuls 168 bpm och idag var det 165. Så formen är nog lite i stigande igen.

Kommentera

Tema av Anders Norén