Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

kalsonglöst, knäproblem, Löpning, mörkerlöpning, pulsmätning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Lågkvalitetsrunda i skummet

Vädret är så fint och eftersom jag bara sprang fyra igår och vaderna kändes ok tog jag en sväng i kväll också. Sprang min gamla kora runda in i bokskogen. Det var ett litet misstag. Det kändes ljust och skönt på grusvägen till bokskogen, men inne på stigarna i skogen var det för mörkt. Tyckte att jag såg bra nog, men det var fel. Flera gånger trampade jag fel på rötter och stenar. Klarade mig från vrickningar och skador, men det är obehagligt varje gång man snubblar till. Gick in för att springa avslappnat idag utan tankar på fart. Mest beroende på banprofilen gav det en varierad fart. Första gick lätt och fint på 5:01 i 142 bpm, men andra gick märkligt sakta på 5:21 i 152 bpm. Tredje gick trots snubblandet i skogen på 5:12 och 155 bpm, men den fjärde på mestadels grusväg i nedförsbacke på märkligt snigliga 5:42. Efter den fjärde kändes det som att jag fick lite flyt i steget och att det kanske gick rätt fort. Fortare ja, men fort nej. Femte på 5:15, sjätte på 5:01 och avslutande 800 i 4:39 snitt. Viss stramhet i baksidan på höger knä, men annars får jag väl konstatera att största glädjeämnet trots allt är att jag är frisk.

Kommentera

Tema av Anders Norén