Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, pulsmätning, sportdryck, strumplöst, träningsdagbok, vaselin, Vibram FiveFingers Speed

Fyra i solnedgången

Stod över löpningen i fredags efter den tunga rundan i torsdags och en kräftskiva med tillhörande bakfylla höll mig från löpningen i helgen. Nu är semestern slut så det fick bli en kvällsrunda idag. För att bryta min seghet tog jag inget vatten med mig i ryggan och bestämde mig för att springa kortare och snabbare än vanligt. Startade i lugnt tempo och stannade till efter ett par hundra meter för att ta en bild av solnedgången. Inräknat med 20 sekunders fotostopp gick den första tusingen på sega 5:18, men sen rullade det på bättre och jag höll mig till ett snitt på 4:30 följande två kilometerna. Ökade till 4 blankt efter cirka 2,5 kilometer. Pulsen steg ganska omgående till 170 bpm och jag orkade inte hålla farten i uppförsbackarna. Det fjärde kilometern som fick bli den sista gick på 4:24. Positivt för den här rundan är att vaderna inte kändes stumma som tidigare och att höger häl slutat kännas. Sprang strumplöst med vaselinsmorda fötter i mina Speed idag. Orkade inte laga mat och provade att dricka en provpåse med återhämtningsdryck. Chokladsmaken var ok, men jag mättnade på den efter 3 deciliter så jag fick inte i mig hela. Nu har jag testat en hel del och slutsatsen är att det här med olika energidrycker inte riktigt passar mig.

4 Kommentarer

 1. Gött att det gick bättre med vaderna!

  • Nu körde jag ju bara fyra så det var inget hårt test. Kanske prova mer ikväll.

   • Nu ska du inte vara sådan, ta åt dig allt positivt! 😉
    Jag har sällan tid att springa på kvällarna annars skulle jag hängt på!
    Jag var ute i Bokhultet nu på lunchen och sprang 10 km, grymt härligt väder!

    • Ja, du har rätt. Man ska tänka posutivt. Tyvärr är jag objektivt lagd. Ja det är fint väder nu. Tyvärr har jag inte tvåtimmarslunch så löpning på lunchen är uteslutet. Men det blir nog fint ikväll.

Kommentera

Tema av Anders Norén