Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, massage, muskelknutar, PET-flaska, pulsmätning, Stel vad, Vibram FiveFingers Lontra LS

Don’t fight bad legs

Talesättet “don’t waste good legs”, brukar användas för att motivera att man ska springa när man kan. Idag tänkte jag springa lite stilla förbi tennishallen och lämna in ett schema för grabbens tennis. Sen var planen att ta en längre runda ut mot Sandsbro i 5:30-fart. Redan efter den första kilometerns löpning kändes vaderna stela. Efter fem kilometer i fart 5:15 min/km kom jag fram till Strandbjörket på småtunga ben. Lämnade av brevet och bytte några ord med personalen.

Efter breaket satte jag iväg utmed Växjösjön i riktning Fylleryd. Först kändes det som att benen mjuknat till lite av den korta pausen och det flöt på i 4:30 min/km några hundra meter innan vaderna knöt sig igen. Det blev tvärbroms och marschfart 5:10 med tunga ben. Hade ju förvisso tänkt sänka farten till 5:30 och glida runt 15-20 kilometer, men jag insåg att det skulle bli alldeles för tungt även i det tempot idag. Kände att det inte var rätt dag att kämpa när benen inte ville. Sprang fyra kilometer på tunga ben i snittfart 5:08 min/km och med snittpuls 165 bpm hemåt. Passerade sonens nya skola och stannade till för att spana efter honom. Såg honom inte och startade om benen för att ta sista kilometern hem. Inledde stelt i 6 min/km fart, men plågade upp farten succesivt och avslutade sista 500 meterna i 4:45 min/km.

Trots två dagars uppehåll hade jag alltså samma seghet idag. Nu ska jag köra lite massage med petflaskan och på med vadkompressorerna resten av dagen och se om det kan hjälpa. Annars känns det positivt att jag inte längre har lika stela hälar.

Kommentera

Tema av Anders Norén