Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, kalsonglöst, Löpning, pulsmätning, skenbensbesvär, stel häl, träningsdagbok, vaselin, Vibram FiveFingers Speed

Tunga vader runt tunnelrundan idag

Fint väder för löpning. 20 grader och växlande molnighet. Uppmuntrad av senaste rundans snabba avslutning tänkte jag mig köra lite fartlek idag. Startade första kilometern med ambitionen att försöka hitta ett bra flyt i steget och springa så fort jag kan utan att hugga och flaxa. Efter några hundra meter kändes vaderna lite tröga, men det flöt på ganska skapligt ändå. Första kilometern gick på 4:10, pulsen peakede dock på 179 bpm mot slutet så en långsam nästa kilometer kom lägligt. Sprang andra på 4:57. Pulsen sjönk ner till 162, men vaderna blev bara tyngre. Försökte hålla ett högt tempo på stigarna i bokskogen på den tredje och fjärde. Höll 5:00 i snitt vilket är bra på de sträckorna för min del. Pulsen höll sig runt 166 bpm vilket är ok, men vaderna blev bara tyngre. På femte dippade jag ner till 5:25 och sen hade jag inget krut i benen att ta till så de resterande tre kilometerna blev en tung kamp för att hålla mig på rätt sida om femminutersvallen. Dagens 8 km gick på 39:49 så jag klarade det med liten marignal. Vid något enstaka steg på de hårdaste sträckorna stack det till lite i höger skenben så jag får nog ta det lite soft resten av veckan kanske.

2 Kommentarer

  1. Lite småkrämpor har jag med. 🙁
    Skrev lite om min hälsena idag. Har vi samma bekymmer tror du?

    • Vet inte. För min del är det liksom en rand som sitter nästan under skinnet där det stelnar till under natten. Har du samma känsla? Värst på morgonen och inget problem när man springer.

Kommentera

Tema av Anders Norén