Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, hälskada, kalsonglöst, Löpning, sällskapslöpning, stel häl, strumplöst, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vaselin, Vibram FiveFingers Speed

Bra avslutning på dagens tia

Sprang bort till lilla bron vid bokskogen. De 2,5 kilometerna gick i 5 min/km. Där fick jag sällskap av Robban. Vi sprang och småsnackade bort till sundetbron. Sen vände vi och sprang tillbaka till där vi möttes. De fem kilometerna i sällskap gick på snitt runt 5:30 min/km. Efter att vi delat på oss ökade jag och gjorde den åttonde km på 5:00, den nionde på 4:43 och den tionde på 4:18. Var jobbigt i värmen, men inte tokjobbigt på slutet trots 24 grader i skuggan. Dagens snittpuls blev 158 bpm och den sista snabba kilometern gick på puls 176 bpm. Uppmuntrande,  nu blev jag sugen på att springa en fyra km runda i högt tempo nästa gång. Hälen noll problem vid löpning, men fortfarande sticker det till innanför skinnet på morgonen eller vid långt stillasittande.

Kommentera

Tema av Anders Norén