Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, Bokhultet, dricka, Elektrolyt tabletter, High5 Zero, kalsonglöst, pulsmätning, sportdryck, strumplöst, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Tunnelrundan på 88%

Har börjat störa mig mer och mer på att jag fastnat i farter runt 5:30 min/km. Misstänker att det beror på att jag kört längre pass på lägre intensitet och haft uppehåll för diverse småskador. Drog på mig prylarna för att dra iväg på min vanliga dryga mil runt sjön. 25 grader, vindstilla och solsken motiverade mig att fylla vätskeryggan till hälften och skicka i ett par elektrolyttabletter. Skickade i två High5 Zero i smaken Pink grapefruit. Nu har jag provsmakat alla fyra elektrolyterna som jag beställde sist och den nedslående slutsatsen är att samtliga smakar för mycket Sucralos. Återkommer till detta i ett separat inlägg.

För att motverka min tilltagande bekvämlighet i slöfart runt 5:30 bestämde jag mig för att hålla mig under 5:00 runt sjön idag. Första gick på 4:59, men sen bommade jag målet. Det blev 5:04, 5:05 och 5:07. Trots att jag sprang i bokskogens skugga var det varmt. Så jag kände inte för att möta hettan på de öppna dammiga grusvägarna och avbröt varvet och vände vid tunneln. Snittpulsen låg på 170 bpm, men jag hade bestämt mig för att mala på idag så jag hoppade fram bland rötter och stenar i 5:05 och 4:55. Sen la jag i fyrans växel och avslutade på 4:37 och 4:21. Som helhet låg snitt pulsen på 88% av mitt max. Sista 200 meterna gick i 4:00 min/km och 185 i puls. Som vanligt finns det mer att krama ur kroppen mot slutet. Jag har blivit bekväm av mig. Det är nog dags att sluta med det och stoppa in lite hårdare pass i mixen.

2 Kommentarer

  1. Jag det är hett, hett, hett… (Längtar själv efter hösten lite grann).
    Hoppas du hittar rätt i din trivselfart snart. Segt när man inte hittar rätt.

Kommentera

Tema av Anders Norén