Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, Bokhultet, kalsonglöst, kompressionstights, Löpning, motion, pulsmätning, Sennheiser PMX 680i sports, stel häl, strumplöst, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vaselin, Vibram FiveFingers, Vibram FiveFingers Speed

Normal åtta idag

Efter att haltat ur sängen med stel häl fyra morgonar i rad var jag nervös inför dagens löprunda. Förvisso mjuknar hälen till efter en kvart varje morgon, men vad skulle hända i löpspåret. Svar – ingenting. Hälen kändes helt normal hela rundan. Faktiskt kändes allt helt normalt idag. Det blev alltså 8 kilometer på snitt 5:15 och det kändes underbart att springa socklöst i Fivefingers på de mjuka stigarna i skogen. . Höll mig under 155 bpm i puls första sex km. Avslutade med att öka gradvis från 4:55 till 4:20 under de sista två km. Hade smort fötterna med vaselin i förebyggande syfte idag. Kanske funkade det för jag fick inget skoskav alls Ska köra några tåhäv nu och så får man se hur hälen känns i morgon klockan sex.

2 Kommentarer

  1. Jag har lite samma hälkänningar som dig. Känns på morgonen eller om jag varit stilla för länge, men det mjukar upp sig när man rör sig. Märkligt…

Kommentera

Tema av Anders Norén