Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

High5 EnergySource 4:1, hundklubbsrundan, sportdryck, stel hälsena, träningsdagbok, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Speed

Paketöppning och 12km lunk

När jag kom hem från jobbet hade jag fått paket. I paketet låg mina elektrolyter och en stor burk EnergySource från Wiggle. Mycket lämpligt till min efter jobbet runda. Det var över 20 grader och solsken så vätska skulle behövas. Var lite osäker på hur mycket jag skulle springa och kände mig lite seg efter jobbet så jag gick rakt på stora burken med energidrycken. High5 EnergySource 4:1 är enligt deklarationen på bruken den totala sportdrycken som innehåller elektrolyter, snabba kolhydrater och protein. Fyllde vätskeblåsan i ryggsäcken till  1,5 liter i fall benen skulle bära mig långt. Följde anvisningarna och skickade i en skopa pulver per halvliter vätska. Sen drog jag på mig ryggan och sög i min lite på prov. Blä! Fick i mig en tjock gröt genom vätskeslangen. Allt pulver hade sjunkit till botten för jag hade ju glömt att blanda. Blåste tillbaka gröten genom slangen och upp i blåsan. Satte sen iväg på rundan och hoppades att det skulle blandas av skumpandet när jag sprang.

Kände en viss stramhet i baksidan av höger häl och gick ut försiktigt i 5:20-fart. Efter en dryg kilometers löpning vågade jag mig på ett smakprov i slangen. Nu hade pulvret lösts upp så det gick att dricka. Det var ganska sött och inte så tydlig citronsmak. För min del hade det gärna fått vara mer citron. Funderade på att droppa i lite koncentrerad citron nästa gång. Fortsatte rundan i  5:30-fart i väntan på att hälen skulle mjukna till. Hälen mjuknade aldrig riktigt till. Så det blev drygt 12 kilometer i stillsam fart mellan 5:30 och 6:12 per km idag. Att det var ett lätt pass bekräftades av en snittpuls på 150 bpm. Kändes lite konstigt att komma hem pigg, men det kanske var rätt bra för jag behöver nog öka min kvantitet och inte köra passen på så hög intensitet. Gjorde några tåhäv efter rundan för hälen. Drack bara en knapp halvliter under passet, men den söta smaken störde mig mindre och mindre ju längre jag sprang. Inga magbekymmer på den här korta rundan, ska bli intressant att testa ett längre pass med drycken.

Kommentera

Tema av Anders Norén