Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, Bokhultet, kalsonglöst, Löpning, Mizuno wave evo cursoris, pulsmätning, Runmeter, tunnelrundan, UltraSpire Surge

Lurad av Runmeter igen

Man ska inte klaga när man är skadefri och kilometrarna passerar, men jag kan inte låta bli att bli sur när jag blivit lurad. Gav mig iväg på tunnelrundan igen. Sprang iväg i behaglig fart. Första kilometern gick på 4:32 och snittpuls 137 bpm. Wow! Hej å hå va det går, tänkte jag och sprang glatt vidare. Passerade andra kilometern på 4:35. Passerade tredje i bokskogen på 4:20 och ett totalsnitt på 4:45. Hmm, det där kan ju inte stämma. Insåg att jag ännu en gång olyckligt råkat springa fortare än snittet de sista 200 meterna och appen läser inte upp snittet.

Nåja, det kände ändå rätt så bra så jag försökte hålla upp farten även på stigarna i bokskogen och hem igen. Gav järnet och avslutade i alla fall sista kilometern under 4:30. Dagens 7,8 km till tunneln och tillbaka gick på 38:19. Sprang lite längre än mitt gamla rekord på rundan och prickade exakt samma snitt på 4:54 min/km. Med en snittpuls på 160 bpm och max på 176 är jag på väg åt rätt håll nu. För att slippa bli lurad i framtiden så har jag nu konfigurerat om Runmeter att läsa upp senaste kilometersnittet istället för aktuell hastighet.

2 Kommentarer

  1. Frustrerande!
    Men skönt att du är på banan igen. 🙂

    • Känns lite konstigt att läsa “på banan” när jag springer så mycket jag kan i skogen, men jag förstår hur du menar.

Kommentera

Tema av Anders Norén