Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, Compressport R2, kalsonglöst, kompressionskläder, kompressionstights, mörka moln, motion, pulsmätning, Runmeter, sällskapslöpning, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers Lontra LS

Runt sjön på penicillin och stelkrampspruta

Igår tog jag mig en fisketur med en kollega. Vi skulle fiska gös. Efter en kort stund högg det. Rejält. En stor gädda. Riktigt grov. Den slank i stora laxhåven och jag började planera för poseringsbilderna med storfångsten. Fram med långa tången för att lirka loss wobblern. Då gör gäddan ett litet kast och jag får en krok i vänster ringfinger. krokfngerJag får panik och skriker, “fan, fan!”, men instruerar sedan min kollega så han hittar kraftavbitaren och kan nypa av kroken. Gäddan ligger lugn som en filbunke hela tiden. Lite som att hon visste att om hon rörde sig skulle vi döda henne direkt. Som belöning krokar vi loss henne, konstaterar att hon var över metern lång och vägde mer än 9 kilo innan hon släpps tillbaka och vi åker till akuten. På akuten gör de en smidig operation och ger mig en stelkrampspruta och penicillin mot eventuella infektioner. Sen åkte vi ut en runda till så polaren fick dra upp ett par fiskar också medan jag rattade båten i solskenet.

I kväll var det dags att dra löparrundan som inte blev av igår. Magen kändes lite orolig och det mullrade från mörka moln när jag skulle ge mig av. Funderade på att skjuta upp och ta ett morgonpass istället. Men när jag fick sällskap av Robert och hans granne Stefan så tog jag mig samman. Det blev ett varv runt sjön. Vi höll 5:34 min/km i snitt på de 12 kilometerna. Det gick tungt idag. Snittpuls strax under 160 på första halvan och över 165 bpm i snitt på den andra halvan. Det slog mig först nu att man kanske blir lite sänkt av penicillin. Det kanske var osmart att springa fast jag bara fått medicin i förebyggande syfte. Vänsterarmen värkte lite i axeln där jag fått stelkrampsprutan också. I övrigt inga problem. Passade på att knöla ner en löparjacka i min Ultraspire Surge som test. Det gick ganska bra. Kände av ett litet tryck i svanken första kilometerna, men sedan formade det nog till sig för sen glömde jag den. Körde även med vadkompression idag. Tycker jag känner mig seg och trög med dem varje gång. Slump?

4 Kommentarer

  1. Men shit vad ont… Min ena son skulle ge mycket för att kunna posera med en 9 kg gädda 🙂

Kommentera

Tema av Anders Norén