Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtning, återhämtningspass, Bokhultet, pulsmätning, Träning, träningsdagbok, träningsvärk, tunnelrundan, UltraSpire Surge, Vibram FiveFingers, Vibram FiveFingers Speed

Fokus på återhämtning

Igår hade jag förlamande träningsvärk i vänsterfoten. Ägnade dagen åt att söka svar på varför magen kollapsade i förrgår. Troligen var problemet att jag åt grillad korv 45 minuter före. Det ska jag försöka undvika. Som ett sidospår kom jag på att det kunde vara bra att ha lite återhämtningsdryck hemma till sena kvällspass när jag inte orkar fixa mat. Köpte två provpåsar i en lokal hälsokostbutik idag. Kändes dumt att köpa en hel enkilosburk ifall det skulle vara för äckligt. Ska även beställa lite elektrolyttabletter för kommande varma löprundor.

Nyss tog jag mig en återhämtningsrunda. Laddade ryggan med vatten och stack ut i solskenet (25 grader i skuggan). Vaderna var riktigt sega. Efter en kilometer stannade jag till och masserade dem lite. Sen joggade jag vidare och tog min 7,7 km slinga genom bokskogen. Det fanns ingen fart alls i benen så farten blev strax under 6 min/km och snittpulsen landade på 147 bpm. Sprang i ett par av mina gamla shorts och kallingar. Alltihop åkte upp, korvade ihop sig i skrevet och skavde under passets sista två kilometer. I fortsättningen håller jag mig till mina goa tights från 2XU utan kallingar.

I morgon ska jag fiska och troligen blir det ingen löpning. I så fall fick jag ihop 36 km totalt den här veckan. En av mina bästa veckor mängdmässigt hittills. Veckan före fick jag ihop 27 och veckan före det 30. Nu går det bra. Ska försöka öka ett par kilometer per vecka om kroppen håller.

Kommentera

Tema av Anders Norén