Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, Bokhultet, Compressport R2, kalsonglöst, kompressionskläder, kompressionstights, Konditionsträning, pulsmätning, Runmeter, stel hälsena, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vadkompression, Vibram FiveFingers Speed

Full fart mot tunneln igen

Trivs bra med min nya runda så jag knappade in den redan från start idag. Det betyder tävlingsmode. Så fort jag knappar in en rutt i Runmeter så kommer den att läsa mina sträcktider och då trissar jag mig till att tävla mot dem. Just idag ville jag ha den effekten för jag hade bestämt mig för att ösa på rejält första kilometern och se vilken trivselfarten skulle bli efter den. Var inte törstig sist och tempen var bara lite över 10 grader så jag tog ingen vätska idag, men ryggan för att kunna stoppa undan iPhonen. Skippade musiklurarna för att slippa trassel med sladden.

Gick ner till startplatsen och intog startposition. Gick ut hårt, men inte på max. Första femhundra gick i 3:45-fart, sen tappade jag lite i uppförsbacken mot slutet och kilometern gick på 4:02. Pulsen peakade på 167 bpm i slutet. Blev torr i strupen och insåg misstaget att inte ta vätska. Sen slog jag som planerat av till något som kändes som en bekväm fart. Resultatet blev en andra kilometer på 4:52 och snittpuls 163. Låg kvar och tuggade på 163 i puls och den varierade tredje kilometern gick på 5:05. Fortsatte på lagom jobbiga 163 och den fjärde kilometern på stigarna i bokskogen gick på 5:28. Vände och kilometer fem och sex gick också på cirka 5 min/km. Pulsen steg till 165. Gjorde en liten ökning på den sjunde till 4:53 och pulsen steg till 167. Sen tog jag ut det sista på de avslutande 700 meterna och avslutade i 4:05fart och drog upp pulsen i 177 bpm.

Nytt personbästa för tunnelrundan blev 37:48. Snittfart 4:54 alltså. Förvånar mig att jag inte börjar närma mig fjolårets farter än, men kickstartstaktiken fick mig i alla fall under fem min/km i snitt nu. Ska testa att försöka hålla 4:30 rakt av nästa gång även om det är lite fel att jämställa en km på slät grus med en lätt kuperad dito på knöliga stigar. Springer jag rundan i morgon så blir det dock i återhämtningsstil. Och framöver tar jag med mig vätska även för de korta rundorna. Det är trist att springa och harkla och spotta slem.

Kommentera

Tema av Anders Norén