Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

fotblåsa, kalsonglöst, Konditionsträning, lågpulsträning, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, pulsmätning, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, skenbensbesvär, UltraSpire Surge, vaselin

7,7 km i 154 bpm

Rubriken säger det mesta. Idag gick jag ut för att ta det lugnt och jogga mig igen om några kilometer bara. Hade köpt Leukoplast på lunchen. Tittade på rullen, men bestämde mig för att smörja foten med vaselin som hoppa över tejpen. Tog för omväxlings skull Minimus Trail 00 idag och vanliga Nike tights. Tightsen kändes obekväma så fort jag drog på dem så jag bytte till mina 2XU. De var skönare, men jag bytte tillbaka igen ändå för att ge Nike en chans ändå. På med vätskeryggan, valde Michael Jackson Bad som musikspår och iväg mot Sherwoodskogen. Eller, njae, Växjös bokskog i alla fall. Första kilometerna var höger hälsena lite stram och stel, men det släppte sen. Sprang på känn och när det kändes lagom avslappnat tittade jag på Runmeter. Pulsen var då 155 bpm. Bestämde mig för att försöka hålla den pulsen passet igenom.

Stannade till efter 3 km mitt i bokskogen och knäppte ett par bilder till bloggen och sen iväg igen. Kändes fint bortsett från tendenser till blåsor under hålfoten igen. Vände vid en liten tunnel strax före 4 km. Sprang tillbaka och konstaterade efter 6 km att det kändes lätt och fint. Övervägde om jag skulle köra ett varv till, men kom fram till att det kanske skulle bli mörkt och att jag kanske riskerade att dra upp en blåsa. Så jag avslutade passet efter 7,7 kilometer med ett snitt på 5:45 min/km och snittpuls 154. Ett riktigt lågpulspass med mina mått. Vaderna kändes pyttelite stela sista kilometern och så fick jag en svag förnimmelse av obehag i höger skenben. Kändes som jag skulle klarat dubbla och kanske trippla distansen utan problem på den här pulsnivån.

Kommentera

Tema av Anders Norén