Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, kalsonglöst, kompressionskläder, Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, Sennheiser PMX 680i sports, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vadkompression, Vibram FiveFingers Speed

Varierat tempo runt sjön

Idag har de varit riktigt hett. Det var 29 grader i skuggan när jag cyklade till stan för lunch. Efter att jag käkat lunchpizzan rann svetten i floder på väg tillbaka till jobbet. Övermätt av pizzan beslutade jag mig för att ta en rejäl löprunda i intervaller idag. Jag hatar intervaller, men det kändes som ett rättmätigt “straff” för lyxpizzan.

Väl hemma efter jobbet satte jag iPhone att synka mot datorn för att få lite nya låtar till passet. Fett misstag. Synken tog över en och en halv timma så jag kom inte iväg förrän vid åtta. På väg ut såg jag att tempen fortfarande var över 23 grader i skuggan. Har ingen fuktmätare, men det kändes som rena ångbastun så kanske hade jag tur som inte kom iväg tidigare. Gick ner till sjön och knappade in rutten runt Södra Bergundasjön i Runmeter och satte iväg. Första kilometern skull gå fort – 4:30. Det kändes lite jobbigare än jag hade räknat med, men det gick. Höll 4:16 och puls 162 bpm. Saktade in för att ta det lugnare på den andra. Hade lite svårt att hitta rätt fart, men snittet blev 5:30 och snittpulsen 164. Sen ökade jag på för att göra tredje på 4:30 igen. Tyckte jag höll farten bra när jag sneglade på runmeter, men på nåt vis blev det fel för snittet blev 5:09. Det var jobbigt ändå för pulsen gick över 170 på slutet. Antagligen för att jag sprang på de slingriga stigarna i bokhultet. Lugnade ner tempot igen och hoppades få ner pulsen mot 160 bpm, men trots tempo på 5:46 sjönk den inte under 167. Ökade lite försiktigt på den femte. Försökte öka sakta så att pulsen inte skulle gå över 170. Sträcktiden blev 5:18 för jag kom bara upp i 4:30fart sista 300 meterna. Kände mig sliten och tung i vaderna så jag gick faktiskt nåt tiotal meter och bestämde mig för att lägga ner intervallövningen och ta mig hem i lugn jämn fart.

Den sjätte kilometern tog över 6 minuter eftersom jag gick en liten bit, men jag fick ner pulsen till 160 igen. Sen gnetade jag på med sega vader i 5:40 tempo och puls runt 167 de följande fyra kilometerna. Märkligt nog lossnade det på slutet och jag sprang snabbare och snabbare och kunde avsluta sista 500 meterna i 4:30 fart utan att känna mig så plågad trots att pulsen gick upp i 170. Besynnerligt och oväntat.

Körde dagens pass i vadkompressorerna och nya kompressionstightsen från 2XU. Har kört några pass i vadkompressorerna nu, men kan inte bestämma mig för om de är bra eller inte. Skenbensproblemen är i princip obefintliga, men det har de också varit på sista passen utan dem. Kanske hjälper det att köra med dem ibland. Uppfattar mig som trögare och långsammare i steget med dem, men det kanske är inbillning. Kompressionstightsen sitter inte så tight som vadkompressorerna så det känns inte som att de stryper något. De sitter bara tight och jävligt skönt. Hade jag haft några muskulära problem att åtgärda i skinka och vader skulle jag nog chansat på att köpa ett par XS och testa, men som det är nu är jag helt supernöjd med dem bara som sköna tights. Överväger att köpa ett par långa i samma modell till kyligare dagar bara för att de sitter så gött. Hade med mig en dryg liter vatten i vätskeryggan som jag även snörpt åt axelbandet lite till med säkerhetsnålen. Börjar sitta perfekt nu. Hade lite svårt att dricka idag, fick i mig cirka 4 dl. Verkar som att nyköpta allergimedicinen funkar för idag har jag inte nyst en gång. Nu blir det lite stillsamt midsommarfirande med familjen i morgon.IMG_3869

Kommentera

Tema av Anders Norén