Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

allergi, Löpning, pulsmätning, skenbensbesvär, stel hälsena, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Bra trots allergi

Igår fotboll, idag löpning. Så la jag upp det i söndags, men under dagens lopp ökade tvivlen. Vaknade upp på morgonen med nysningar, vid lunch nös jag hejdlöst och ögonen kliade lite. När jag cyklade hem från jobbet kliade ögonen, näsan var täppt, huvudet dunkade lite och nysningarna skrämde ut katten ur huset. Det kändes mer som förkylning än min vanliga midsommarallergi. Efter kvällsmaten la jag bort tankarna på att springa och surfade lite på webben. Till min stora förvåning slutade jag nysa efter en timma och strax därefter sluta näsan rinna och ögonen kändes också ganska ok. Så jag ändrade plan från inget, till en liten kvällsjogg. Drog på pulsbandet och gav mig iväg i vanliga shorts och mina Fivefingers. Benen kändes tunga och låren var lite stela från start, men första kilometern gick på 5:04 med snittpuls 144 bpm. Helt ok med nuvarande form. traskade på i samma fart och njöt av solskenet när jag passerade grannar på hundpromenad. Andra gick på 5:07 och pulsen steg till 159. Vände efter 2 kilometer och tog den lite roligare skogsstigen tillbaka. Stigen inspirerade till lite snabbare steg och jag sprang den tredje på 4:54 och pulsen gick upp till 165. Med pulsen upp och nedförsbacke inledde jag den fjärde kilometern med flygande start. Tyckte det gick rätt fint några hundra meter, men sen blev jag lite flåsig i ett motlut. Ville dock inte vika ner mig på sista biten hem och bet ihop. På den avslutande 300ingen stod jag på så mycket jag kunde med tanken att kanske nå 4:30 tempo. Stoppade efter lite fippel Runmeter efter 4 km och läste av.

Dagens runda hade gått på hyggliga 18:48 och sista km hade gått på 3:42. 3:42 är en bra kilometertid för mig alla dar i veckan och efter en dag som gått i allergins tecken kändes det smått sensationellt. Viss stelhet på insidan av skenbenen och i höger hälsena efter passet var enda lilla minuset idag. Körde lite tåhäv och stretching efter rundan.

PS! Gräset på bilden är symboliskt. Troligen är jag allegisk mot någon sommarblomma för jag brukar nysa som värst när midsommarbuketterna tas fram.

Kommentera

Tema av Anders Norén