Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, kalsonglöst, kompressionskläder, pulsmätning, stel hälsena, trailrunning, träningsdagbok, UltraSpire Surge, vaselin, Vibram FiveFingers Speed

9 km i 2XU PWX Compression Shorts

Det var ett par veckor sedan jag beställde mina kompressionskläder, men efter postens misshandel har det tagit lite tid att få ett helt par tights. Wiggle var dock helt reko i sin reklamationshantering och gav en refund. Så det löste sig till slut och idag drog jag på mig ett par 2XU kompressionstights. Lyckades genom lite ruckande på kontakterna även få liv i pulsbandet. Drog på mig vätskeryggan också eftersom det var 20 grader och solsken.

Startade med en första kilometer på 5:10 och vacklade i valet mellan att ta en lång långsam runda eller en kort intensivare. När jag kom till bokskogen efter tre kilometer med ett snitt på 5:20 bestämde jag mig för att springa runt på stigarna i bokskogen helt på känn och låta det bli som det blev. Av och till kände jag mig pigg, men ibland kom perioder då det kändes tungt så efter 3 kilometer på stigarna kände jag att det skulle bli lagom att vända hem och kanske ta en runda till imorgon istället. Nu när jag kollar pulsloggen i efterhand ser jag att jag höll mig mellan 5:16 och 5:25 på alla dagens kilometrar utom den sista hem som gick på 4:59. Snittpulsen stegrades under passet från 146 på första via ett hopp till 165 på andra  sedan gradvis upp till 171 bpm. Inga krämpor skador eller besvär bortsett från stelhet i hälsenan efter passet.

Kan inte säga att jag kände av någon speciell kompressionseffekt av tightsen, men de satt som en smäck och gled inte runt på benen eller korvade upp sig i grenen så jag är väldigt nöjd med komforten. Frun satte en säkerhetsnål bak på min UltraSpire Surge inför rundan. Så den satt ännu bättre idag. Ska prova ännu ett snäpp tajtare nästa gång och se om den sitter perfekt sen. Det enda som inte var perfekt i utrustningen idag var att drickaslangen trasslade ihop sig lite med sladden till mina hörlurar. Ångrar lite att jag inte satsade på trådlösa lurar.

 

2 Kommentarer

  1. Skönt att du inte har några skadekänningar!
    Men det där med stel hälsena kan vi ju bilda klubb med.

  2. Är din också stelast på morgonen när du vaknat?

Kommentera

Tema av Anders Norén