Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Brooks Nightlife III, Gore Mythos tights, kalsonglöst, Löpning, pulsmätning, racketsport, Runmeter, Sennheiser PMX 680i sports, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Gick på en blåsning idag

Igår var jag på Ikea med frun. Det gjorde fötterna helt möra så löprunda fick skjutas upp till idag. Det var soligt och underbart när jag steg upp. Kände mig heltaggad att dra minst ett varv runt sjön. Efter frukost och diverse bestyr var himlen mörk och det hade börjat dugga. Kolla på smhi.se och prognosen var att det skulle börja regna på eftermiddagen. Gick ut och kände lite på luften. Det blåste halv storm och kändes kallt. Så jag svidade mig i mina långa Gore-tights och tog jacka för att ha en ficka att gömma mobilen i när ösregnet skulle slå till.

Bestämde mig för att ta hela varvet runt sjön och knappade in rutten. Det blåste och knakade rejält i träden och vågorna piskade utmed stranden när jag avverka första kilometern på 5:19. Sprang lite fartlek mellan 3:50 och 5:50 den andra kilometern. På de tredje valde jag att springa på de mjuka stigarna i bokskogen. Det sänkte farten till ett snitt på 5:55. Pulsen låg strax över 150 bpm, men jag segade vidare i 5:57 även den fjärde. Blåste började avta och regnet kom inte, men jag började bli blöt ändå. Klädvalet var fel. Jag blev varm och svettades som en gris. När appen under den femte kilomtern meddelade att jag låg 10 sekunder före min allra sämsta tid vaknade jag till höjde farten. Därmed gick den femte på 5:36. Den sjätte och sjunde gick på 5:20 och pulsen närmade sig 160 bpm. Jag var genomblöt inifrån nu, knäppte upp jackan och övervägde att stanna och ta av den, men kunde inte bestämma vad jag skulle göra med den sen. Efter den stora backen siktade jag in mig på att springa på prick fem min per kilometer. Benen kändes sega och motivationen för att plåga mig saknades så farten landade på 5:10 på den åttonde. Pulsen hoppade upp i 166 bpm så jag höll mig kvar i 5:15 fart på nionde, tionde och elfte kilometern. I slutet på kilometer elva annonserade appen ut att jag låg över en minut över min mediantid för rundan. Det fick mig att surna till på min formsvacka och la i turbon. Maxade och kramade ur det sista som fanns och avslutade sista 600 meterna i 3:40 min/km. När jag gick en bit för att varva ner konstaterade jag att vinden mojnat nästan helt. Vädret hade lurat mig rejält och fått mig att ta på en massa kläder i onödan idag.mojnat

Kommentera

Tema av Anders Norén