Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Mizuno wave evo cursoris, Skaderehabilitering, skor, träningsdagbok, vår

Första rundan i Mizuno Cursoris

cursorisleg1Medan babyn och hustrun sov “lunch” gav jag mig ut på en liten testrunda i mina nya Mizuno Cursoris. Först sprang jag ner till min pappa med ett nybakat bröd. Det är en kilometer prick ner till honom och 100% asfalt. Att springa med 12 mm mjuk sula var en väldigt konstig upplevelse för mig som normalt sett har en hård 3 mm sula. Fick ingen riktig känsla för hur jag satte i foten och saknade frånskjut i steget. Den kilometern som är nästan uteslutande i svagt nedförslut gick dock på helt normala 4:43 så jag vet inte om skorna är långsammare, men det kändes ospänstigt. Lämnade över brödet till farsan, drack vatten och började om.

Andra sträckan gick från pappas och in i bokskogen. Skorna kändes svampiga och dämpade även på grus och lervägarna. Hade hoppats att dämpningen helt skulle ta bort obehagskänslorna i skenbenen. Så var tyvärr inte fallet. Det gjorde varken mer eller mindre ont än sist. Ont är väl egentligen fel ord. Det är ett litet obehag som gnager och inte vill försvinna. Gick in för att springa lugnt och mera åt hållet återhämtningspass idag. Enligt Maramackans bok löpning mitt i livet ska man känna sig lika pigg efter ett återhämtningspass som före. Så sakta lyckades jag inte riktigt springa. Efter fyra kilometer i drygt 5:10-fart träffade jag en kollega i skogen och fick ta ett par minuters ståvila. Sen joggade jag hem de återstående två kilometerna i 5:20-fart. Den avslutande uppförsbacken drog upp pulsen i 170 bpm, men jag hade inte varit oberörd även utan den. Dagens 6,7 km med två stopp gick alltså inte återhämtningssakta.

Det kändes konstigt att springa i Mizuno Cursoris och det kändes inte revolutionerande annorlunda i skenbenen, men jag ska ge dem ett par pass till och se om de hjälper på lite sikt. Kommer även att fortsatta med lite styrkeövningar från Maramackans bok. Vill verkligen bli av med det här skenbensproblemet nu när våren är här(vilket syns på den avslutande bilden från en helt isfri runda idag). Sprang förövrigt i sommartajts och min tunnare röda jacka. Det var på tok för varmt för dagens 14 grader och lite småsoliga väderlek. Jag svettades som en gris. Om nästa runda blir av i samma väderlek så tar jag bara kortärmat och kanske shorts.vinternslut750px

Kommentera

Tema av Anders Norén