Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Mizuno wave evo cursoris, skor

Mystofflor!

cursoris2-1000pxBenhinnebesvären har börjat komma tillbaka under den senaste månadens löpning på frusen mark eller asfalt. För att de inte ska eskalera till ohållbara nivåer har jag börjat med prehab och valt att satsa på en mjukare skog. Valet föll på den dämpade nolldrop skon Mizuno Wave Evo Cursoris. Hade jag kunnat få tag på en Altra instinct hade jag nog valt den för sin mer mönstrade sula. Alldeles nyss var jag uppe på Ica och hämtade ut skorna som jag beställt från Wiggle. Hade inte tänkt blogga något om skorna förrän jag sprungit i dem, men jag kan inte låta bli. Så fort jag stoppade ner fötterna i skorna reagerade jag. De är stora och rymliga. Tyget är tjockt, superelastiskt och så mjukt att det följer med tårna om man vickar upp dem. Sulan är mjuk som bomull. Det här var det gosigaste jag haft på fötterna på eviga år. Vet inte hur de blir att springa i, men om de är kass som löparskor kan jag utan tvekan ha dem som vardagsskor eller Tvtofflor.

2 Kommentarer

  1. Stora och rymliga? Låter inte som något för mig. Jag gillar smala och (ganska) tighta skor. 🙂
    Väntar på rescension från dig! *nyfiken ändå*

    • Nej då är de kanske inte för dig. Jag gillar skor som är rymliga framme vid tårna, men de får gärna sitta åt runt vristerna. Det är inte så att Cursoris sitter och glappar, men de är så mjuka att jag inte direkt kan avgöra om de sitter åt någonstans. Sprang nyss första rundan med dem, men de behöver göra några mil innan jag gör någon utvärdering.

Kommentera

Tema av Anders Norén